Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de succes, inflorita in mijlocul padurii

afacere-de-succes-inflorita-in-mijlocul-padurii

O familie de oradeni a pus pe picioare o pastravarie, schimbandu-si radical modul de viata.


In urma cu opt ani, in 2006, oradeanul Doru Cutus si familia sa au inceput sa simta nevoia de a-si schimba cumva modul de viata. Nu se puteau plange la acel moment ca o duc rau, sotul avea un job care ii permitea sa isi intretina sotia si copilul, dat totusi simteau nevoie de o schimbare, sa evadeze cumva din jungla urbana si sa isi continue viata intr-un loc linistit, undeva in mijlocul naturii.
 
In acel an, Doru Cutus a luat decizia radicala renuntand la slujba, iar la scurt timp dupa aceea s-a mutat cu sotia si copilul in mijlocul unei paduri din judetul Alba. Aveau pus la punct un plan pentru a continua sa-si asigure o sursa de venit, insa lucrurile nu aveau sa mearga chiar ca pe roate, asa cum sperau.
 
Intentia lor era aceea de a-si deschide o pastravarie, insa pana sa isi vada visul indeplinit au mai trecut doi ani, timp in care au locuit intr-un vagon in padure, acolo unde intentionau sa isi porneasca afacerea.
 
Au aplicat pentru fonduri europene si de multe ori au fost la un pas sa renunte din cauza birocratiei, dar pana la urma  au obtinut o finantare de 85.000 de mii de euro din care numai jumatate reprezinta fonduri nerambursabile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
 Inceputul a fost foarte greu, presarat cu sacrificii si renuntari, insa acum spun ca a meritat tot efortul. Nu numai ca au reusit sa isi puna pe picioare pastravaria pe care si-o doreau, dar acum au un colt de rai cu pauni, lebede, rate salbatice si magarusi. Pastravii sunt tinuti in apa de munte si in bazine din piatra naturala, nu doar din motive estetice afacerea creste pe zi ce trece.
 
„Afacerea in sine e putin cruda. Trebuie sa dai din coate si trebuie sa castigi tu mai putin ca sa prinzi un segment de piata. Noi am prins acel segment care nu produce pastravi la greutate mare. La noi se vand 6-7 pastravi la kilogram, iar treaba merge ca pe roate” spune Doru Cutus.
 
Acesta mai spune ca nu i-a fost c usor sa intre pe piata, dar a stiut ca numai dupa ce isi promoveaza marfa va putea sa o si valorifice. „Ca in orice afacere, cel mai important este sa fii cunoscut. Un an si jumatate doar am prezentat marfa la pensiunile din Arieseni, judeţul Alba. Am studiat si alte pastravarii si am incercat sa fur cate ceva de la fiecare”.
 
Deşi deocamdata nu si-au recuperat investitia, Doru si Adriana Cutus nu s-au descurajat. „Stiam ca abia peste sapte ani putem sa speram la recuperarea banilor investiti. Scopul nostru nu a fost sa ne imbogatim, ci sa traim in natura si sa ne castigam painea cea de toate zilele”, se confeseaza si Adriana Cutus. Pe viitor, cei doi doresc sa si poata prelucra pestele, iar fiul lor, Vlad, are un proiect pe fonduri europene care prevede construirea unei pensiuni.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016