Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a fost infiintata prima cultura de rubarba din Romania

cum-a-fost-infiintata-prima-cultura-de-rubarba-din-romania

Plantatia a ajuns in prezent la o suprfata ce 7.000 de metri patrati, productia fiind de aproximativ 10.000 de plante la hectar.


In urma cu trei ani, Mircea Munteanu din Targu Mures sa decis sa faca o investitie pe care multi o considerau riscanta la acea vreme si a infiintat, la Nades, prima plantatie de rubarba din Romania.
 
Si-a propus inca de la inceput sa ajunga la o plantatie de cateva mii de bucati de rubarba pe care sa le cultive in camp deschis sau sa le vanda celor interesati sa porneasca o astfel de afacere, despre care afirma ca este una rentabila. I prezent plantatia se intinde pe o suprafata de 7.000 de metri patrati fiind vorba plantatie unde nu se utilizeaza niciun fel de ingrasaminte
 
 Investitia initiala in aceasta afacere a presupus achizitia plantelor in valoare de 1.200 de euro si cheltuieli de intretinere si plantare, pana in prezent bugetul alocat ridicandu-se la aproximativ 6.000 de euro.
 
„Rubarba in sine este o afacere rentabila. De pe o singura planta poti culege intre 2,5 si 3 kg de petiol pe an. Pe un hectar cultivi in medie 10.000 de plante, iar pe un kilogram poti obtine in jur de un euro. Asta inseamna la un calcul simplu 20.000 de euro pe hectar pe an. In plus, rubarba necesita lucrari minime, nu este atacata de daunatori, iar zece ani tot recoltezi”, rezuma Mircea Munteanu secretul succesului sau ca fermier cultivator de rubarba.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
 Productia obtinuta este vanduta cu 4 lei kilogramul, printre clienti numarandu-se restaurante, fabrici de dulceata sau persoane care sunt interesate de un astfel de business
 
Mai putin cunoscuta in Romania, rubarba este o planta deosebit de apreciata in Franta, Germania, Anglia, Italia. De la rubarba sunt folosite doar coditele lungi, fiind utilizate pentru realizarea unor preparate culinare si in medicina. Rubarba mai este folosita si ca planta ornamentala.
 
Ca si principal avantaj al culturii Mircea Mureseanu precizeaza ca  rubarba este o planta care iubeste soarele si suporta bine seceta.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016