Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Primele produse de panificatie traditionale, vor fi lansate pe piata luna viitoare
Dupa cum a anuntat presedintele Rompan, este vorba, printre acestea se numara si franzela Bucuresti, foarte populara in perioada dinainte de decembrie 1989.
„Industria de morarit si panificatie vine in contrapartida la produse traditionale, care sunt realizate pe plan local in cantitati foarte mici. Noi putem sa realizam tot un fel de produse traditionale, pe baza unor retete consacrate, mai vechi de 30 de ani. Toate unitatile noastre au astfel de retete, dar am pornit deocamdata cu sase astfel de produse, respectiv painea alba, semialba si neagra cu cartofi, franzela Bucuresti, impletitii suprapusi si painea de secara”, a declarat presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase, Aurel Popescu.
Acesta a precizat ca, dupa 1 noiembrie, vor aparea primele astfel de produse in magazine, dar la preturi ceva mai mari pentru ca sunt produse premium.
Normele privind schema de calitate nationala din industria alimentara au fost elaborate de Ministerul Agriculturii, toate acestea urmand sa fie analizate si discutate in cursul zilei de azi, intr-un seminar organizat la Indagra, in cadrul caruia va fi acordat si primul atestat de reteta consacrata romaneasca.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Vineri vom participa la Romexpo la un simpozion organizat de Ministerul Agriculturii in care se discuta si problemele produselor alimentare realizate pe baza unor retete mai vechi de 30 de ani. MADR a facut o procedura buna in ideea de a avea acces orice agent economic din Romania care poate sa produca pe baza unor retete consacrate. Toate aceste produse trec prin filtrul ministerului, dupa care le avizeaza si ulterior se dau certificate de atestare. Numai cine va respecta aceste retete va putea sa produca astfel de produse”, a adaugat Popescu.
In ceea ce priveste proiectul privind vanzarea painii si produselor de panificatie numai in unitati specializate, seful ROMPAN a afirmat ca documentul este la avizat in Ministerul Finantelor Publice. „Ministrul si-a dat verbal avizul, acum analizeaza implicatiile si speram sa ii dam drumul la 1 ianuarie 2015”, a spus Popescu.
ROMPAN este prima asociatie constituita in Romania in 1990 si cuprinde 300 de societati din toate domeniile din industrie. Cota de piata este de 65% pe morarit, 40% la panificatie, 70% la paste fainoase si 55% la biscuiti.
In industria de morarit si panificatie lucreaza 80.000 de salariati, mai mult de jumatate din toata industria alimentara, unde sunt 150.000 de salariati.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Maximizarea randamentului culturilor de cereale: 4 investitii inteligente pentru micii fermieri
- » AFIR: Fermierii trebuie sa tina cont de cateva sfaturi importante
- » Afaceri culinare. Retete din carne de melc
- » 3 modalitati eficiente de finantare a producatorilor din agricultura
- » Ciuperci mici si ciuperci mari: pricipalele culturi