Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania si Republica Moldova, colaborare mai stransa in domeniul agroalimentar

romania-si-republica-moldova-colaborare-mai-stransa-in-domeniul-agroalimentar

Romania si Republica Moldova vor avea o colaborare mai stransa in domeniul agroalimentar, dupa ce ministerele de resort au decis ca vor porni mai multe initiative comune.


Alexandru Tachianu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a fost prezent zilele trecute la Ungheni, in cadrul proiectului transfrontalier “Parteneriat pentru dezvoltarea durabila a mediului rural din Romania si Republica Moldova”.
 
Incepand cu 23 iulie, au fost organizate 11 conferinte regionale cu rolul de a contribui la cunoasterea realitatilor din sectorul agricol si identificarea unor solutii printr-un dialog deschis cu fermierii din  Republica Moldova.
 
In urma evenimentelor organizate in cadrul acestui proiect s-a desprins ideea ca este necesara stimularea fermierilor in vederea organizarii in forme asociative pentru a fi competitivi pe piata, iar cele doua ministere trebuie sa colaboreze pentru a asigura suportul institutional necesar in beneficul fermierilor si antreprenorilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
”Problemele cu care se confrunta Romania si Republica Moldova sunt similare, iar conlucrarea duce in mod sigur la identificarea solutiilor, pornind inclusiv de la experienta Romaniei in calitate de stat membru UE. Colaborarea dintre Romania si Republica Moldova are ca scop transferul de cunostinte, crearea unor conexiuni pentru realizarea unor parteneriate publice private, dar si cu antreprenorii din domeniul agricol dintre cele doua state si valorificarea oportunitatilor de investitii in agricultura”, arata un comunicat emis de Ministerul Agriculturii.
 
In interventia sa, secretarul de stat a subliniat faptul ca agricultura si mediul rural se confrunta cu provocari importante precum schimbarile climatice, volatilitatea preturilor si securitatea alimentara.
 
”Atenuarea efectelor schimbarilor climatice, fara a afecta locurile de munca din zonele rurale si competitivitatea operatorilor, securitatea alimentara si identificarea masurilor care pot contracara efectele volatilitatii preturilor si asigurarea sigurantei alimentare constituie preocupari permanente ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, a afirmat Tachianu.
 
Realizarea unui schimb de informatii si bune practici au ca scop principal o dezvoltare durabila a sectorului agricol si un mediu rural modern si atractiv pentru generatiile tinere.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016