Romania si Republica Moldova, colaborare mai stransa in domeniul agroalimentar
Romania si Republica Moldova vor avea o colaborare mai stransa in domeniul agroalimentar, dupa ce ministerele de resort au decis ca vor porni mai multe initiative comune.
Alexandru Tachianu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a fost prezent zilele trecute la Ungheni, in cadrul proiectului transfrontalier “Parteneriat pentru dezvoltarea durabila a mediului rural din Romania si Republica Moldova”.
Incepand cu 23 iulie, au fost organizate 11 conferinte regionale cu rolul de a contribui la cunoasterea realitatilor din sectorul agricol si identificarea unor solutii printr-un dialog deschis cu fermierii din Republica Moldova.
In urma evenimentelor organizate in cadrul acestui proiect s-a desprins ideea ca este necesara stimularea fermierilor in vederea organizarii in forme asociative pentru a fi competitivi pe piata, iar cele doua ministere trebuie sa colaboreze pentru a asigura suportul institutional necesar in beneficul fermierilor si antreprenorilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
”Problemele cu care se confrunta Romania si Republica Moldova sunt similare, iar conlucrarea duce in mod sigur la identificarea solutiilor, pornind inclusiv de la experienta Romaniei in calitate de stat membru UE. Colaborarea dintre Romania si Republica Moldova are ca scop transferul de cunostinte, crearea unor conexiuni pentru realizarea unor parteneriate publice private, dar si cu antreprenorii din domeniul agricol dintre cele doua state si valorificarea oportunitatilor de investitii in agricultura”, arata un comunicat emis de Ministerul Agriculturii.
In interventia sa, secretarul de stat a subliniat faptul ca agricultura si mediul rural se confrunta cu provocari importante precum schimbarile climatice, volatilitatea preturilor si securitatea alimentara.
”Atenuarea efectelor schimbarilor climatice, fara a afecta locurile de munca din zonele rurale si competitivitatea operatorilor, securitatea alimentara si identificarea masurilor care pot contracara efectele volatilitatii preturilor si asigurarea sigurantei alimentare constituie preocupari permanente ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, a afirmat Tachianu.
Realizarea unui schimb de informatii si bune practici au ca scop principal o dezvoltare durabila a sectorului agricol si un mediu rural modern si atractiv pentru generatiile tinere.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>