Cultura de catina. Soiuri de catina profitabile
Va prezentam cateva soiuri de catina, alegerea lor pentru cultura facandu-se in functie de tipul de sol, tinand cont de pretentiile fiecarei specii fata de lumina si caldura, de rezistenta la geruri, oscilatii de temperatura, de asteptarile dumneavoastra fata de productivitate, dar si de furnizor.
Soiuri de catina
- Serpenta (denumire definitiva); Serpeni 11 (denumire provizorie)
Tipul de crestere al plantei este pom cu port semierect. Vigoarea plantelor este mijlocie spre mare, coroana globulos-piramidala, cu ramuri moderat ramificate. Fructul este oval-alungit, aproape cilindric (larg eliptic), de greutate mijlocie(G = 0,38 g; h = 12,3 mm; d = 7,6 mm). Fructele se desprind destul de usor de pe ramura. Biotipul se preteaza la recoltare prin vibrare.
Capacitatea de productie este mare, cu alternante de rodire de la 7,0 kg la 30,5 kg/planta. Epoca de maturare a fructelor este extratimpurie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Diana (denumire definitiva), Fara Spini (denumire provizorie)
Planta are crestere de tip pom, avand o vigoare mijlocie, cu ramuri lungi si flexibile. Cresterea este descendenta, rezultand o coroana de tip plangator. Lastarii sunt subtiri si lungi de 15-20 cm, de densitate medie. Asa-zisii ghimpi in cazul acestui biotip sunt lungi de 4-5 cm, subtiri, foarte flexibili si rari, planta fiind putin agresiva. Fructele acestui soi sunt de marime mijlocie spre mica (0,27 g).
- Victoria (denumire definitiva), Delta 60M (denumire provizorie)
Modul de crestere al plantei este de tip pom semierect. Plantele sunt de vigoare mijlocie spre mare, cu ramificare medie, rezultand coroane destul de aerisite, de forma globuloasa.
Fructele sunt foarte mari (G = 0,70 g; h = 11,4 mm; d = 9,1 mm), de culoare portocalie, cu forma oval-alungita (oblong). Capacitatea de fructificare este mare, cu alternante de la 4 la 12,6 kg/planta.
Maturitatea de recoltare a fructelor este tardiva.
- Clara, soi pur, indicat pentru plantatii super-intensive cu peste 2.200 pomi/ha. Potential de productie 15,3 t/ha in anul III, 24,5 in anul V si urmatorii. Fructe mari, galben-oranj, 78 g/100 boabe, Vit.C 340 mg%, caroten 3,9 mg%, ulei total 4,8%. Recoltare: ±15 august.
- Mara, productiv, docil si rentabil. Recoltabil mecanizat 100%.
- Cora, viguros, rustic si rezistent, cu productii mari si constante: 14,2 to/ha in anul III, 21,8 in anul V. Are fructe rotunde, galben-orange, 54 g/100 boabe, cu un continut de vitamina C 690 mg%, caroten 8,9 mg%, ulei total 5,8%.
- Dora, foarte bogat in componentele de baza – vitaminele C si E, caroten si ulei. Are fructe intens colorate in rosu-oranj si foarte aromate. Productivitatea este de 12,2 t/ha in anul III, 18,1 in anul V. Calitatea boabelor este exceptionala; 50 g/100 boabe.
- Andros este soiul polenizator, cheia unei polenizari totale si a unei plantatii reusite.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.