Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Catina, medicament natural pentru combaterea stresului si anemiei

catina-medicament-natural-pentru-combaterea-stresului-si-anemiei

Mai mult decat atat, catina s-a dovedit foarte eficienta si in tratamentul bolilor de piele, al hepatitei, constatandu-se totodata ca ajuta la scaderea colesterolului si intareste inima.


Numita si „Ginsengul romanesc”, datorita proprietatilor ei revigorante, continutului bogat in vitamine si actiunii ei benefice asupra vaselor de sange, catina poate inlocui cu brio unele medicamente si poate invinge bolile. Astfel, uleiul de catina este foarte eficient in afectiunile pielii, cum ar fi psoriazisul, eczemele, arsurile  si  mancarimile.
 
Acesta protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete, o hraneste si o revitalizeaza, prin continutul de vitamine A, B1, B2, C, E, K. Uleiul se aplica extern, pe zona afectata, de 2-3 ori pe zi, dar poate fi administrat si pe cale orala – o lingurita de trei ori pe zi.
 
De asemenea, uleiul de catina are efecte benefice si impotriva stresului. Aceasta intrucat catina este bogata in fosfor si calciu, in vitamine din grupa B, in vitamina C. Pentru cei suprasolicitati de efort fizic sau intelectual, se recomanda in fiecare zi 20 de picaturi de ulei de catina, sau 4-5 lingurite de fructe proaspete ori congelate amestecate cu miere, de trei ori pe zi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Datorita continutului bogat in vitamine si minerale, catina este considerata o polivitamina naturala. Persoanele aflate in convalescenta sau care sufera de anemii, copiii peste sapte ani, femeile care doresc sa-si intareasca organismul pot face timp de o luna o cura cu fructe proaspete sau cu suc de catina. Boabele se storc, iar sucul se amesteca imediat cu miere, in parti egale. Se lasa sa macereze la rece, timp de 24 de ore, apoi se ia cate o cescuta dimineata, pe stomacul gol.
 
Acelasi suc are efecte benefice si in cazul afectiunilor hepatice acute sau cronice, intrucat catina este un bun stimulent hepatic. Se iau 5-6 linguri de suc pe zi, simplu sau diluat cu apa, in cazul in care gustul acrisor este prea puternic.
 
Totodata, catina alba duce la scaderea colesterolului, fapt care previne ingrosarea arterelor. De asemenea, contine o cantitate mare de antioxidanti, care protejeaza inima si vasele de sange. La aceste doua proprietati se adauga si efectul ei anticoagulant.
 
Prin urmare, catina este recomandata si in afectiunile cardiovasculare, in special hipertensiune arteriala, ateroscleroza, sindromul Raynaud. Pentru aceasta, se recomanda consumul in fiecare zi a 3-4 linguri de sirop de catina ob?inut prin presare la rece, diluat cu apa sau cu alte lichide.
 
Cultivarea catinei nu ridica probleme deosebite, fiind o planta deosebit de adaptabila diferitelor conditii climaterice, ea crescand in zonele submontane si montane dar si in zona de podis. Este intalnita indeosebi pe prundisuri, rape, sau la liziere.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016