pomelo, ce este pomelo, ce gust are pomelo, pomelo si grepfrut, retete cu pomelo, citrice, grepfrut chinezesc, grapefruit, citrice rare
Pomelo, numit si grapefruit chinezesc, este originar din sud-estul continentului asiatic si se banuieste ca a fost adus in China in jurul anului 100 d.Ch.
Pomelo este cel mai mare fruct din familia citricelor, putand sa cantareasca chiar si 10 kg, insa acest lucru nu trebuie sa va induca in eroare: grapefruit-ul chinezesc, odata decojit, va fi doar ceva mai mare decat un grapefruit adevarat.
Si nici nu va necajiti daca fructul cumparat nu este zemos: in functie de soi, pomelo va avea seminte mai multe sau nu, va fi mai zemos, amar, dulce sau nu. Oricum, este mai dulce decat un grapefruit si trebuie mancat fara pielita.
Din ultimele cercetari, se pare ca pomelo ar fi mai sanatos decat fratele lui, grapefruit. Persoanele care mananca doua fructe de pomelo in fiecare zi tin mai usor sub control nivelul colesterolului.
Din pomelo se face gem, marmelada, jeleu sau sirop. Eu va propun o reteta simpla, care se face din coaja de pomelo.
Ingrediente: 1 pomelo, apa, 2 cani de zahar.
Preparare: se indeparteaza coaja de pomelo cu un cutit si se taie fasii care se pun la fiert. Cand a inceput sa fiarba, se schimba apa si se lasa iar la fiert, operatiune care se repeta de vreo 3-4 ori, pentru a se indeparta gustul amar. Zaharul se topeste la foc mic in 2 cani de apa, dupa care se adauga si cojile si se lasa sa fiarba pana cand mai ramane foarte putina apa in oala. Cojile se scot si se lasa la uscat, apoi se trec prin zahar tos sau ciocolata rasa.

Cum arata si ce gust are pomelo
Pomelo este cel mai mare fruct din familia citricelor, putand sa cantareasca chiar si 10 kg, insa acest lucru nu trebuie sa va induca in eroare: grapefruit-ul chinezesc, odata decojit, va fi doar ceva mai mare decat un grapefruit adevarat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Si nici nu va necajiti daca fructul cumparat nu este zemos: in functie de soi, pomelo va avea seminte mai multe sau nu, va fi mai zemos, amar, dulce sau nu. Oricum, este mai dulce decat un grapefruit si trebuie mancat fara pielita.
Pomelo, mai bun decat grapefruit
Din ultimele cercetari, se pare ca pomelo ar fi mai sanatos decat fratele lui, grapefruit. Persoanele care mananca doua fructe de pomelo in fiecare zi tin mai usor sub control nivelul colesterolului.
Din pomelo se face gem, marmelada, jeleu sau sirop. Eu va propun o reteta simpla, care se face din coaja de pomelo.
Coaja de pomelo caramelizata
Ingrediente: 1 pomelo, apa, 2 cani de zahar.
Preparare: se indeparteaza coaja de pomelo cu un cutit si se taie fasii care se pun la fiert. Cand a inceput sa fiarba, se schimba apa si se lasa iar la fiert, operatiune care se repeta de vreo 3-4 ori, pentru a se indeparta gustul amar. Zaharul se topeste la foc mic in 2 cani de apa, dupa care se adauga si cojile si se lasa sa fiarba pana cand mai ramane foarte putina apa in oala. Cojile se scot si se lasa la uscat, apoi se trec prin zahar tos sau ciocolata rasa.

Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.05 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News








