Retete utile pentru ingrasamant natural
Sa obtinem ingrasamant natural sau compost pentru plante nu trebuie sa fie o provocare extraordinara. Iata cateva retete utile!
Exista multe modalitati de a prepara ingrasamant natural pentru plante. Chiar daca poti gasi acest tip de produs in magazinele specializate si in supermarketuri, exista ingrediente 100% naturale care ofera mai multi nutrienti solului.
Compostul este folosit din timpuri stravechi pentru recolte. Insa, in timp, acesta a fost inlocuit cu ingrasaminte sintetice. Desi hranesc rapid pamantul, acestea din urma pot avea efecte negative pe termen lung, epuizand resursele solului.
Ingrasamant natural poate fi facut cu otet de mere. Acidul acetic din acesta ajuta la fertilizarea plantelor cultivate in soluri acide. Absorbtia nutrientilor din compozitia sa mentine plantele in stare optima si previne aspectul ars al frunzelor. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi o lingura de otet de mere in apa folosita pentru a uda plantele si iriga-le ca de obicei. Repeta cel putin o data pe luna acest lucru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...
Oferta Speciala
valabila 48h
Compost mai putem obtine si din coji de banana. Acestea sunt printre cele mai bune ingrediente pentru compost, deoarece contin potasiu. Acest mineral esential este printre cei mai importanti nutrienti pentru plante, dupa azot.
Potasiul contribuie la fotosinteza si la formarea tesuturilor rezistente. Totodata, acesta ajuta la revitalizarea plantelor care nu mai infloresc sau par lipsite de viata.
Partea cea mai buna este ca poti folosi cojile de banana in stare naturala sau poti prepara un ingrasamant cu acest ingredient.
Trebuie doar sa tai cojile de banana in mai multe fasii si lasa-le sa fiarba intr-o cratita cu apa timp de 15 minute. Dupa un sfert de ora, inchide aragazul si lasa amestecul sa se raceasca. Pulverizeaza ingrasamantul pe plante. Daca vrei, poti lasa cojile de banana in apa.
Ingrasamant natural putem face si din coji de oua! Acestea sunt insotite de alte ingrediente cand vine vorba de prepararea unui ingrasamant natural pentru plante. In realitate, acest produs poate fi folosit si pe cont propriu, intrucat este bogat in calciu si previne mucegairea bobocilor de floare la rosii, ardei sau vinete.
Pentru a obtine acest compost piseaza mai multe coji de oua si pune-le la radacina plantelor. O alta optiune ar fi sa lasi cojile sa se usuce, iar apoi sa le macini pentru a obtine o pudra fina. Imprastie pudra in jurul plantei.
Ingrasamant natural poate fi si cenusa din lemne, insa nu folosi foarte-foarte multa!
Succes!

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>