Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Beneficiile terapeutice ale consumului de cirese
Inceputul verii este sezonul cireselor fructe ce ocupa primele locuri in topul preferintelor multora dintre noi, motiv pentru care in aceasta perioada sunt la mare cautare.
Ciresele constituie o importanta sursa de vitamina A si vitamina C, usurand digestia si prevenind aparitia bolilor de inima, datorita continutului mare de antioxidanti. Totodata, sucul de cirese consumat dimineata este un bun fortifiant, ajutand la recuperarea rapida dupa efortul fizic.
Specialistii recomanda consumul de cirese si la orele serii, datorita continutului de melatonina, substanta ca are un rol important in imbunatatirea ritmului cardiac, ajutand totodata la instalarea somnului. Nu in ultimul rand, datorita continutului ridicat de apa, sunt foarte indicate si in curele de slabire.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Principala conditie este ca ciresele sa fie consumate proaspete, astfel putnad beneficia de toata savoarea si aportul lor de vitamine. Fiind vorba de fructe care pot fi gasite pe tarabe doar cateva saptamani pe an, pot fi si congelate pentru a fi consumate mai tarziu, insa consumul fructelor proaspete ramane cel mai indicat.
Mai mult, oamenii de stiinta au inclus ciresele in lista alimentele recomandate impotriva cancerului, acidul elagic pe care acestea il au in compozitie intarziind aparitia si dezvoltarea tumurilor maligne.
Fibrele continute de cirese sunt eficiente mai ales in prevenirea aparitiei cancerului gastric sau al celui de colon. Cea mai mare cantitate de vitamine este continuta de ciresele coapte foarte bine, ajunse la maturitate.
De asemenea, este bine de stiut ca 100 de grame de cirese au o valoare energetica de 48 kcal. Ceaiul din codite de cirese este cunoscut si apreciat pentru efectul sau diuretic puternic si indeosebi pentru efectele pozitive inregistrate asupra afectiunilor la rinichi.
In plus, un studiu recent arata ca riscul de a face un atac de cord este redus cu 30 la suta daca se consuma in fiecare zi o cantitate mica de cirese, fiind suficiente 100 de grame.
Exista insa si anumite interdictii in ceea ce priveste consumul de cirese, acestea nefiind recomandate persoanelor cu diaree si, din cauza continutului ridicat de glucide, nici diabeticilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura