Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Spune DA ceaiurilor naturale
ceaiuri de fructe artificale, sunt sanatoase ceaiurile de fructe, ce contin ceaiurile de fructe. Ceai de roinita, ceai de macese, ceai de zmeura. Ceaiuri naturale!
Ştiu, mulţi dintre voi preferaţi pliculeţele de ceaiuri în locul nesănătoaselor sucuri acidulate. V-aţi gândit însă că nici acestea nu sunt întocmai... naturale?
Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt, puteţi face acasă următorul experiment. Tăiaţi un pliculeţ de ceai de fructe (de lămâie, să spunem) şi goliţi-i conţinutul pe o suprafaţă neagră sau închisă la culoare. Cu ajutorul unui ac sau a unei agrafe separaţi fragmentele solide şi analizaţi-le cu atenţie. Veţi descoperi acolo, alături de bucăţele de fructe şi frunze, anumite cristale albe, asemănătoare sării.
Nu este vorba de sare: sunt cristale de acid citric care dau ceaiului gustul acrişor. Alături de acid, multe ceaiuri aşa-zis naturale mai conţin şi coloranţi sintetici în formă cristalizată.
Dacă tot nu v-am convins, haideţi să trecem la experimentul numărul doi: preparaţi un ceai de măceşe la plic şi un altul cu o cantitate identică de fructe de măceş mărunţite. Lăsaţi-le să infuzeze zece minute într-o cantitate identică de apă, în două pahare transparente. Observaţi apoi culoarea fiecăruia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Ei bine, dragii mei, niciun produs aşa-zis natural nu este la fel de natural precum cel pe care îl preparaţi voi inşivă acasă. Este valabil atât în cazul ceaiurilor cât şi în cazul altor produse precum nectaruri, siropuri, gemuri, compoturi.
Revenind însă la ceaiuri, am să vă dezvălui reţeta unui ceai aromat, similar celor de fructe, dar cu un gust - pun mâna în foc! - mult mai bun.
La 100 de grame de plante uscate, socotim:
- 5 grame frunze de fragi
- 15 grame roiniţă
- 20 grame fructe de zmeură
- 60 grame fructe de măceş
Toate plantele se usucă la soare pe hârtii albe, apoi se zdrobesc. Se amestecă bine şi se pot păstra maxim doi ani, în săculeţe albe de pânză.
Ceaiul se obţine simplu: la o cană de apă clocotită se pun două linguriţe de amestec şi se lasă să infuzeze cinci minute. Se strecoară şi se poate bea îndulcit dupa gust cu zahăr sau miere şi picurând câţiva stropi de zeamă de lămâie.
Pe timp de vară, se poate prepara o cantitate mai mare care se pastrează la frigider.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora