Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Iaurtul - un aliat de incredere in lupta impotriva obezitatii
Consumul frecvent de iaurt, in cadrul unei diete controlate caloric, este asociat cu o pierdere mai mare in greutate, indeosebi la nivelul ţesutului adipos abdominal, fiind benefic şi in reducerea riscului de acumulare ponderala şi obezitate.
In aceste conditii, specialistii in nutritie sustin ca se impune intensificarea masurilor de prevenire a acumularii nesanatoase de masa corporala, inclusiv prin demersuri de informare a publicului si incurajarea adoptarii unor comportamente sanatoase.
Crearea unor obiceiuri sanatoase incepe la varste fragede, iar aceste deprinderi trebuie mentinute intreaga viata, in ciuda ispitelor care se ivesc la tot pasul. Adoptarea unui stil de viata bazat pe exercitiu fizic zilnic si o alimentatie sanatoasa, corect dimensionata cantitativ si caloric, are un rol deosebit de important asupra mentinerii greutatii sau revenirii la o greutate sanatoasa.
Pentru o alimentatie corecta, care sa asigure organismului toti nutrientii necesari, este important consumul zilnic de fructe si legume proaspete, cereale integrale, lactate, indeosebi iaurturi, precum si peste sau carne slaba. Alimentele grase si produsele zaharoase, care sunt si cele mai bogate in calorii, glucide simple si grasimi saturate, nu sunt interzise, insa specialistii recomanda a fi consumate doar ocazional si in cantitati mici.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„Stilul de viata modern si de multe ori haotic poate determina numeroase persoane sa adopte o alimentatie nu tocmai sanatoasa. Foarte multi oameni mananca pe fuga, sar peste mese sau consuma multe dulciuri si mancare de tip fast-food. Aceste comportamente duc la dezechilibre nutritionale si la numeroase afectiuni. Tocmai de aceea este extrem de important sa incurajam populatia sa faca alegeri sanatoase cand vine vorba de alimentatie. De exemplu, sa consume un iaurt si un fruct la micul dejun. De asemenea, iaurtul, fiind generos in beneficii si echilibrat caloric, este o alegere sanatoasa si pentru gustarile dintre mese”, sfatuieste medicul Nicolae Hancu, presedinte de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.
Iaurtul este un aliment valoros, bine echilibrat nutritional, sursa naturala de calciu si proteine de calitate superioara. De asemenea, in plus fata de laptele din care este facut, iaurtul furnizeaza bacterii lactice active, care contribuie la mentinerea unei flore intestinale normale. Consumul frecvent de iaurt, in cadrul unei diete controlate caloric, este asociat cu o pierdere mai mare in greutate, indeosebi la nivelul tesutului adipos abdominal, fiind benefic şi in reducerea riscului de acumulare ponderala si obezitate. Chiar in conditiile unei diete de tip vestic, care include alimente concentrate in grasimi, zaharuri, sare, consumul de iaurt s-a demonstrat a fi benefic pentru mentinerea greutatii corporale normale.
„Dintre toate interventiile asupra dietei, consumul de iaurt a fost corelat in cea mai mare masura cu reducerea greutatii, atat la femei, cat si la barbati. Iaurtul ne ofera un aport crescut de calciu, avand un impact pozitiv asupra echilibrului energetic. De asemenea, calciul si ceilalti nutrienti din iaurt cum ar fi proteinele, peptidlee bioactive, aminoacizii şi acizii grasi cu lant scurt, sunt cunoscuti pentru facilitarea pierderii de greutate si a diminuarii tesutului adipos. Nu trebuie sa uitam ca proteinele din lactate inhiba pofta de mancare si stimuleaza mecanismele reglatoare care semnalizeaza satietatea”, a adaugat dr. Nicolae Hancu.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturiUltima ora