Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Amenzi de 1,6 milioane de lei in industria alimentara

ansvsa-amenzi-de-16-milioane-de-lei-in-industria-alimentara

In luna noiembrie, inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de aproximativ 1,6 milioane de lei in industria alimentara, ca urmare a neregulilor constate si a incalcarii prevederilor legislatiei in domeniul sigurantei alimentelor.


In acest sens, controalele inspectorilor sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor in sectorul produselor alimentare de origine nonanimala au vizat operatorii din industria alimentara, care isi desfasoara activitatea in domenii precum: fabricarea produselor de morarit, painii si produselor de patiserie, altor produse alimentare, bauturilor racoritoare si alcoolice.
 
"In cursul lunii noiembrie 2023, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, precum si cea a Municipiului Bucuresti au efectuat 10.824 de controale in unitatile din industria agroalimentara. 
 
Ca urmare a neregulilor constatate si a incalcarii prevederilor legislatiei in domeniul sigurantei alimentelor, s-au aplicat 188 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.588.400 de lei. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Actiunile de verificare efectuate la nivel national pe baza Programului de supraveghere si control pentru anul 2023 au vizat aspecte privind respectarea de catre operatorii alimentari a conditiilor de inregistrare, autorizare si functionare a unitatilor, a modului de intretinere si igienizare a spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, a conditiilor de prelucrare si de depozitare a materiilor prime si a produselor finite, a cerintelor de trasabilitate si a celor privind etichetarea, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP)", se precizeaza intr-un comunicat al ANSVSA.
 
De asemenea, controalele efectuate de inspectorii ANSVSA se concentreaza in principal pe preventie si consilierea operatorilor din industria alimentara. Asadar, sanctiunile contraventionale sunt acordate in momentul in care deficientele constate initial nu au fost remediate in intervalul de timp stabilit sau pun in pericol sanatatea consumatorilor.
 
In urma controalelor efectuate, s-a constatat o serie de nereguli:
 
- neintretinerea igienica a spatiilor de depozitare
- intretinerea necorespunzatoare a spatiilor tehnologice de productie
- lipsa vestiarului si a grupului sanitar pentru angajati
- neasigurarea stocurilor corespunzatoare de substante destinate operatiunilor de dezinfectie
 
Au fost descoperite neconformitati legate de asigurarea trasabilitatii si conformitatii produselor alimentare - etichetare, buletine de analiza cu rezultate nesatisfacatoare, ambalaj necorespunzator, produse alimentare cu modificari organoleptice - si neconformitati privind personalul muncitor - neintocmirea fiselor de aptitudini, neefctuarea cursului de igiena, neatestarea starii de sanatate a personalului.
 
Conform procedurilor si instructiunilor din Programul de supraveghere si control, s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator. In acest fel se pot urmari conformitatea produselor alimentare si incadrarea calitatii acestora in limitele maxime admise, privind prezenta de reziduuri de pesticide, contaminanti si alte substante interzise in alimente.
 
In plus, s-au prelevat probe de pe suprafete/ustensile de lucru in unitatile de industrie alimentara, in vederea verificarii conformitatii in cazul respectarii criteriilor microbiologice in alimente.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016