APIA: Controale in ferme
APIA desfasoara controale in teren premergatoare campaniei de plata in avans pentru fermierii care au depus cereri de plata in acest an. Campania va demara la 16 octombrie 2024.
In acest sens, va fi mentinuta derogarea cu privire la plata avansului de pana la 70% pentru interventiile sub forma de plati directe in temeiul titlului III capitolul II din Regulamentul (UE) 2021/2115 si de pana la 85% in cazul sprijinului acordat in cadrul interventiilor de dezvoltare rurala bazate pe suprafata si pe animale din cadrul titlului III capitolul IV din Regulamentul (UE) 2021/2115. Masura este sustinuta de catre Comisia Europeana si statele membre si urmeaza a fi votata in data de 5 septembrie 2024.
In ceea ce priveste controalele in ferme, acestea au ca termen de finalizare data de 11 octombrie, cu exceptia controalelor pentru cerintele/obligatiile specifice, care se vor efectua in iarna sau in primavara anului urmator.
In afara controalelor efectuate de inspectorii APIA, urmatoarele institutii efectueaza controale specifice:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) efectueaza controalele pentru verificarea respectarii de catre fermieri a cerintelor legale in materie de gestionare SMR 5-6 si SMR 9-11, pentru toti fermierii selectati la conditionalitate
- Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) efectueaza controalele in cazul fermierilor selectati in esantionul de conditionalitate (SMR 7 si SMR 8) si M10 (Agromediu si Clima)
- Agentia Nationala pentru Zootehnie (ANZ) efectueaza controalele delegate in sectorul zootehnic
"Efectuarea controlului pe teren reprezinta o cerinta obligatorie impusa de legislatia comunitara si o etapa premergatoare efectuarii platilor finale", se precizeaza in comunicatul agentiei.
Pana la 6 august 2024, procentul fermierilor la care s-a realizat controlul in teren era de 31,87% din esantionul total, iar procentul parcelelor verificate la fata locului era de 32,3% din totalul parcelelor de controlat.
Pentru Campania 2024 au fost selectati:
- pentru control clasic pe teren – sector vegetal un numar total de 7.912 fermieri
- pentru controlul clasic pe teren – sector zootehnic un numar de 5.356 fermieri
- pentru controlul pe teren privind conditionalitatea – 1.314 fermieri
In cazul in care fermierii refuza efectuarea controlului pe teren, acestia vor fi respinsi de la plata, conform reprezentantilor APIA.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>