APIA: Ajutorul de 100 euro/hectar ar putea sa scada
In acest an, fermierii din sectorul vegetal vor primi un ajutor de 100 euro/hectar, acordat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Sumele propuse vin in ajutorul pierderilor suferite la culturile din toamna anului 2022. Cu toate acestea, unii beneficiari s-ar putea sa aiba o supriza atunci cand banii vor ajunge in conturi.
In prezent, s-au depus peste 142.000 de cereri, iar data limita pentru depunere este 8 martie 2024. Astfel, bugetul de 1,2 miliarde de lei nu doar ca va fi consumat, ci s-ar putea sa nu fie suficient pentru acordarea sumei promise. In acest sens, se ia in calcul ca suma acordata sa fie mai mica decat cei 100 euro/hectar promisi.
"Pe data de 8 martie se va finaliza campania de depunere. In momentul de fata, vedem ca interesul fermierilor este foarte mare, vorbesc doar de zona de vegetal aici, unde sunt 142.000 de beneficiari inregistrati. Nu am pus inca toate filtrele, insa cu siguranta tot bugetul de 1,2 miliarde de lei va fi consumat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Fermierii care au mai depus deja si alte cereri pe cadru Ucraina vor trebui filtrati si avem o serie de criterii; este foarte posibil ca sumele alocate pe fermier sa fie ceva mai mici, dar despre lucrul acesta vom putea discuta doar dupa ce se incheie campania de depunere si incepem sa rulam toate filtrele pe suprafete si pe beneficiari", a precizat directorul general al APIA, Ionut Lupu, pentru AgroTV.
Ajutorul se supune regulilor de ajutor de minimis, iar valoarea maxima pe care o poate primi un fermier nu poate depasi 280.000 de euro, lucru care ar putea afecta, din nou, sumele pe care le vor primi unii beneficiari.
In cazul sectorului zootehnic, pentru ajutorul de 100 euro/UVM, cererile depuse sunt de ordinul zecilor pentru fiecare sector.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>