Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Depunerea cererilor pentru despagubirile de seceta trebuie facuta mai devreme

madr-depunerea-cererilor-pentru-despagubirile-de-seceta-trebuie-facuta-mai-devreme

Depunerea cererilor pentu despagubirile de seceta se face mai devreme decat a fost anuntata.


Termenul limita pana la care fermierii care au suferit daune mai mari de 30% din recolte din cauza secetei severe de anul acesta este luni, 28 octombrie 2024. Pe toate canalele s-a vehiculat data de 29 octombrie 2024.
 
In acest sens, eroarea s-a strecurat intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Institutia a revenit indicand faptul ca "termenul limita este 28 octombrie 2024, asa cum prevede actul normativ", adica 10 zile lucratoare de la publicarea in Monitorul Oficial, pe data de 15 octombrie 2024, a ordonantei privind despagubirile de seceta.
 
Schema de ajutor se adreseaza fermierilor care au suferit din cauza secetei daune de cel putin 30%, pana la 100%, din recoltele pentru 39 de culturi. Printre aceste culturi se numara: grau, triticale, secara, orz, ovaz, rapita, mazare, floarea soarelui si porumb.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste valoarea maxima a ajutorului, acesta este de 1.000 de lei pe hectar pentru o pierdere de 100%. Suma se calculeaza in funtie de gradul de calamitate mentionat in procesele-verbale de constatare.
 

Seceta in Romania

In acest an, Romania a implementat masuri pentru a oferi despagubiri agricultorilor afecati de seceta. De asemenea, ajutoarele sunt destinate sa compenseze pierderile suferite din cauza conditiilor meteorologice extreme, care au afectat culturile si productia agricola.
 
In cazul beneficiarilor, acestia trebuie sa indeplineasca anumite conditii si sa depuna cereri la agentiile comeptente. Este importanta prezentarea documentelor care sa ateste daunele suferite, precum rapoarte de evaluare si declaratii de la autoritatile locale.
 
Seceta din acest an a avut un impact asupra agriculturii din Romania, afectand diverse culturi si reducand productia. Conditiile meteorologice extreme, precum temperaturile ridicate si precipitatiile scazute, au dus la deteriorarea solului si la pierderi semnificative pentru fermieri.
 
Cele mai afectate regiuni au fost in sudul si estul tarii, unde temperaturile ridicate si lipsa precipitatiilor au condus la pierderea culturilor.
 
Guvernul a intervenit prin programe de despagubiri pentru agricultori. In plus, s-au discutat masuri pe termen lung, precum imbunatatirea sistemelor de irigatie si implementarea unor practici agricole mai sustenabile, pentru a preveni astfel de situatii in viitor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016