MADR deschide targul de Sfintii Mihail si Gavril
Florin Barbu, ministrul Agriculturii, va deschide Targul de Sfintii Mihail si Gavril, care se desfasoara in perioada 7-9 noiembrie 2024 in curtea institutiei, a anuntat intr-un comunicat MADR.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia. Aceasta ocazie le ofera producatorilor si procesatorilor romani oportunitatea de a-si promova produsele agroalimentare.
De asemenea, este un prilej de informare a consumatorilor cu privire la provenienta si modul de preparare al produselor, sustine Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Expozantii vor oferi consumatorilor o gama larga de bucate traditionale romanesti si produse locale autentice. In cadrul targului vor fi expuse produse atestate traditional din categoria lactate, carne, bauturi spirtoase si produse care au dobandit mentiunea "produs montan" din categoria miere, lactate si reparate din peste.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Se vor gasi produse care au dobandit protectia la nivel european, precum branza 'Telemea de Sibiu" - IGP si "Magiun de prune Topoloveni" - IGP, iar vizitatorii vor avea ocazia de a achizitiona din cadrul targului produse apicole bio.
"Cumparand produse de la producatorii autohtoni, putem sprijini economia si sustine dezvoltarea durabila a zonelor respective, contribuind totodata la promovarea traditiilor noastre gastronomice", a declarat Florin-Ionut Barbu, citat in comunicat.
Vizitatorii targului se vor bucura de o oferta bogata, avand posibilitatea de a degusta si achizitiona preparate din carne, lactate din lapte de vaca, oaie sau capra, fructe si legume, dulceturi, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiseri, produse apicole, bauturi spirtoase, obtinute de producatorii romani prin valorificarea materiei prime locale.
Producatorii de peste din Jurilovca, Sfantul Gheorghe si Murighiol vor expune spre vanzare produse dobrogene obtinute din peste, precum: bors traditional de peste cu ardei iute, mamaliga, mujdei; peste la plita (crap, caras, biban, somn, macrou, sturion, calcan, stavrid, lufar, levrec, hamsie, chefal, salau, zargan); ciorba de peste si storceag; saramura de peste cu mamaliga si mujdei; midii cu sos de usturoi; rapane in sos de vin; peste prajit: hamsie, salau, chiftele de peste, sprot, guvizi, barbun.
Oamenii vor avea ocazia sa deguste si sa achizitioneze o serie de preparate, precum: zacusca cu peste, icre de crap sau de stiuca, batog afumat, diverse sortimente de peste marinat, sardelute marinate, crema din pastrav, unele din acestea atestate ca produse traditionale si produse care detin mentiunea de calitate facultativa "produs montan".
De asemenea, vor fi prezente si produse reprezentative pentru Delta Dunarii inregistrate pe scheme de calitate: Scrumbia afumata de Dunare - Indicatie Geografica Protejata (IGP), Salata cu icre de stiuca - Indicatie Geografica Protejata (IGP) si Salata Traditionala cu icre de crap - Specialitate Traditionala Garantata (STG), dar si specialitati precum pastrama deltaica de crap argintiu afumata, file de pastrav morcovit afumat la cald, batog din file de pastrav, caviar de pastrav, carnat din pastrav morcovit jaruit la cald, pastrav in osanza de legume, pastrav murarit pe Zamora, tocana de pastrav jaruit cu legume, tocana de pastrav jaruit cu legume, pastrav in zama de rosii, pate din ficat si file de pastrav.
La acest eveniment se vor gasi deserturi precum cozonac, prajituri si produse de patiserie, poale-n brau de Tocileni, alivenci moldovenesti, colac cu nuca de la Boianu, chec de casa, pita de casa cu cartofi, dar si legume si fructe proaspete si procesate cum ar fi: muraturi, zacusca, dulceturi, gemuri, compot, sucuri si siropuri.
Oaspetii targului vor putea alege si diverse sortimente de dulciuri naturale sanatoase, fara zahar: briose, bomboane, ciocolata, batoane proteice, dar si plante si flori de sezon aduse de Asociatia Producatorilor de Flori Muntenia.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>