ANSVSA: Crescatorii de ovine nu-si vor scoate oile la pasunat timp de 3 saptamani
Ministrul Agriculturii si presedintele ANSVSA s-au intalnit cu reprezentantii crescatorilor de ovine pentru a gasi solutii in vederea stoparii pestei micilor rumegatoare care a aparut in trei judete din tara afectand oile si caprele.
In acest sens, solutia gasita este de a nu scoate ovinele la pasunat pentru o perioada de trei saptamani.
"Cei doi oficiali le-au solicitat crescatorilor de ovine sa ia toate masurile care se impun, respectiv oprirea miscarii animalelor pentru urmatoarele trei saptamani in vederea eradicarii pestei micilor rumegatoare.
La randul lor, crescatorii de ovine au adus asigurari ca vor face tot posibilul sa izoleze focarele si sa opreasca transportul intern de animale", se mentioneaza intr-o postare pe contul de Facebook al ministerului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In plus, a fost dicutata maniera in care ar putea fi mentinute exporturile de ovine in contextul epidemiologic actual.
"Avem parghiile necesare sa protejam fermierii romani, exista solutii pentru toata lumea, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca boala evolueaza pe o anumita perioada de timp", a declarat ministrul agriculturii Florin Barbu.
In Romania exista 37 de focare active de PMR (8 exploatatii comerciale, 12 exploatatii comerciale de tip A si 17 gospodarii ale populatiei), cu un total de 218.756 animale afectate:
- Judetul Tulcea: 34 focare (7 exploatatii comerciale, 12 exploatatii comerciale de tip A si 15 exploatatii non-profesionale) – 205.271 animale afectate
- Judetul Constanta: 2 focare in exploatatii non-profesionale – 985 animale afectate
- Judetul Timis: 1 focar intr-o exploatatie comerciala – 12.500 animale afectate
"ANSVSA actioneaza pentru mentinerea exporturilor de ovine, renegociind conditiile cu tarile terte si efectuand teste suplimentare pentru loturile destinate exportului. Laboratoarele ANSVSA lucreaza cu program extins pentru a oferi garantiile necesare tarilor beneficiare, asigurand astfel continuitatea schimburilor comerciale", a precizat Autoritatea.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>