Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Crescatorii de ovine nu-si vor scoate oile la pasunat timp de 3 saptamani

ansvsa-crescatorii-de-ovine-nu-si-vor-scoate-oile-la-pasunat-timp-de-3-saptamani

Ministrul Agriculturii si presedintele ANSVSA s-au intalnit cu reprezentantii crescatorilor de ovine pentru a gasi solutii in vederea stoparii pestei micilor rumegatoare care a aparut in trei judete din tara afectand oile si caprele.


In acest sens, solutia gasita este de a nu scoate ovinele la pasunat pentru o perioada de trei saptamani.
 
"Cei doi oficiali le-au solicitat crescatorilor de ovine sa ia toate masurile care se impun, respectiv oprirea miscarii animalelor pentru urmatoarele trei saptamani in vederea eradicarii pestei micilor rumegatoare.
 
La randul lor, crescatorii de ovine au adus asigurari ca vor face tot posibilul sa izoleze focarele si sa opreasca transportul intern de animale", se mentioneaza intr-o postare pe contul de Facebook al ministerului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
In plus, a fost dicutata maniera in care ar putea fi mentinute exporturile de ovine in contextul epidemiologic actual.
 
"Avem parghiile necesare sa protejam fermierii romani, exista solutii pentru toata lumea, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca boala evolueaza pe o anumita perioada de timp", a declarat ministrul agriculturii Florin Barbu.
 
In Romania exista 37 de focare active de PMR (8 exploatatii comerciale, 12 exploatatii comerciale de tip A si 17 gospodarii ale populatiei), cu un total de 218.756 animale afectate:
 
- Judetul Tulcea: 34 focare (7 exploatatii comerciale, 12 exploatatii comerciale de tip A si 15 exploatatii non-profesionale) – 205.271 animale afectate
 
- Judetul Constanta: 2 focare in exploatatii non-profesionale – 985 animale afectate
 
- Judetul Timis: 1 focar intr-o exploatatie comerciala – 12.500 animale afectate
 
"ANSVSA actioneaza pentru mentinerea exporturilor de ovine, renegociind conditiile cu tarile terte si efectuand teste suplimentare pentru loturile destinate exportului. Laboratoarele ANSVSA lucreaza cu program extins pentru a oferi garantiile necesare tarilor beneficiare, asigurand astfel continuitatea schimburilor comerciale", a precizat Autoritatea.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016