Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Avem mai putin cu 36.000 de fermieri fata de 2021

apia-avem-mai-putin-cu-36000-de-fermieri-fata-de-2021

Directorul General al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Adrian Pintea, a declarat in cadrul Conferintei de promovare a masurilor implementate de APIA din Programul de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 ca in acest an s-au inregistrat cu 36.000 de fermieri mai putin fata de anul trecut. In schimb, sunt notate peste 10.000 de hectare in plus, lucru ce datoreaza formelor de sprijin acordate pentru consumarea terenurilor.


"In 2007, APIA a inceput cu 10 forme de sprijin, acum avem peste 100 de forme de sprijin pe care le gestionam, iar judetul Mures este unul dintre cele care au majoritatea formelor de sprijin. Suntem la finalul campaniei de primire a cererilor unice de plata (...) Avem anul acesta, in comparatie cu anul 2021, mai putin cu 36.000 de fermieri dar, lucru imbucurator este ca avem cu peste 10.000 de hectare mai mult in comparatie cu anul anterior. 
 
Acest lucru ne arata ca toate formele de sprijin si toate schemele de plata pe care APIA le-a gestionat in decursul anilor, au fost benefice pentru ca s-a observat un trend descrescator al numarului de fermieri in fiecare an, dar, in acelasi timp, suprafata a crescut.

Categoric ca au fost si fermieri care au iesit din schema APIA, sa spun asa, pe linie naturala, dar si formele de sprijin pe care noi le-am acordat pentru comasarea terenurilor au contat", a declarat Adrian Pintea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Este al doilea an de tranzitie in care Romania a beneficiat pentru plati directe in valoare de 1,9 miliarde de euro, bani nerambursabili de la Comisia Europeana din Fondul European de Garantare Agricola pe care il gestioneaza in totalitate institutia, potrivit directorului general APIA.
 
De asemenea, inca din primul an de cand Romania a beneficiat de aceste fonduri, media absorbtiei anuale a fost peste 95 - 97% pentru anul financiar 2021. Toate declaratiile de cheltuieli au fost rambursate in totalitate de catre Comisia Europeana.
 
In acest an, APIA a introdus facilitati pentru fermieri. Acestia pot semna si electronic cererile de plata pe suprafata, insa putini au profitat de acesta masura.
 
"Este primul an in care am introdus semnatura electronica. Categoric, ca orice inceput a fost un pic greoi, la nivel national sunt vreo 34 de fermieri care au semnat electronic, dar nu este de speriat, bine ca sunt cativa, este un inceput. Daca au si semnatura electronica si nu au niciun fel de problema, nicio suprapunere, niciun litigiu, vor primi banii in cont", a precizat Pintea.
 
La nivelul judetului Mures s-a inregistrat o scadere a numarului de fermieri, a precizat directorul APIA Mures, Ovidiu Savasca.
 
"Reducerea numarului de fermieri se face si din cauza naturala, din pacate, avem peste 200, undeva la 250 de decese de anul trecut pana anul acesta, insa si comasarea terenurilor duce la scaderea numarului de cereri.

De la deschiderea campaniei, din 1 martie si pana in prezent, APIA Mures a primit de la fermieri 22.000 de cereri unice de plata aferente anului 2022.  Suprafata pentru care s-a solicitat subventie este de peste 260.000 de hectare", a precizat Ovidiu Savasca.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016