Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Reteaua nationala

Fermierii si producatorii de alimente pot incheia noi contracte, in valoare de 760 de milioane de lei, prin intermediul Programului pentru Scoli al Romaniei pentru anul 2024-2025, finantat din Fondul European de Grantare Agricola prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
Bugetul pentru implementarea programului in 2024 se ridica la 760.241.000 lei. De asemenea, va fi utilizat dupa cum urmeaza:
- 96.176.000 lei pentru acordarea gratuita de fructe si legume si 38.163.000 lei pentru derularea masurilor educative aferente
- 370.676.000 lei pentru acordarea gratuita de lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf si 38.163.000 lei pentru derularea masurilor educative aferente
- 217.063.000 lei pentru acordarea gratuita de produse de panificatie
In anul scolar 2024-2025, un numar de 1.908.231 prescolari din gradinitele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate si particulare acreditate si elevi din invatamantul primar si gimnazial de stat si particular, precum si prescolari si elevi inclusi in invatamantul special vor putea beneficia de fructe si legume proaspete, lapte si produse lactate, precum si de masuri educative aferente acestor produse.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Solicitantii sprijinului financiar din FEGA transmit la Centrele APIA, prin intermediul sistemului informatic al agentiei, cereri de plata pana la sfarsitul fiecarui an scolar, in termen de 3 luni de la sfarsitul perioadei pe care o vizeaza.
"In colaborare cu Ministerul Educatiei, solicitantul de ajutor financiar din FEGA are obligatia de a verifica activitatea institutiilor de invatamant beneficiare privind inregistrarea in sistemul informatic a numarului de prescolari si elevi prezenti la cursuri, precum si a numarului de portii consumate pe parcursul unei zile de scoala si a perioadei cererii de plata, conform catalogului scolar", se arata in comunicatul APIA.
In conditiile in care valoarea totala a cererilor de plata depuse de solicitanti depaseste plafonul anual, valoarea ajutorului aferent fiecarei cereri de plata eligibile se stabileste proportional cu incadrarea in plafonul anual respectiv.
In ceea ce priveste plata ajutorului financiar din FEGA, acesta se face de APIA in termen de 3 luni de la data depunerii cererilor de plata, cu incadrarea in sumele alocate cu aceasta destinatie. Daca pana la data efectuarii platilor au fost declansate anchete administrative care nu au fost finalizate, termenul de 3 lui se prelungeste pana la incheierea anchetelor administrative prin care s-a constatat eligibilitatea cererii de plata.
Disponibilul de produse achizitionate, in anul scolar 2024-2025, neconsumate din motive obiective se redistribuie in cadrul colectivului de prescolari si elevi din institutia de invatamant respectiva. In acest fel, institutiile de invatamant nu vor fi obligate la plata contravalorii produselor neconsumate.
"Precizam ca, in anul scolar 2023-2024 au beneficiat de produsele distribuite in 9.134 de institutii de invatamint, un numar de 1.131.330 prescolari din gradinitele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate si particulare acreditate si elevi din invatamantul primar si gimnazial de stat si particular, precum si prescolari si elevi inclusi in invatamantul special", se mai arata in comunicatul APIA.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News