Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Reteaua nationala

Romania va cere in Consiliul Agricultura si Pescuit de la Bruxelles modificarea regulamentului UE pe Politica Agricola Comuna (PAC) 2023 - 2027, pentru masurile de mediu care ingradesc foarte mult fermierii, potrivit ministrului MADR, Florin Barbu.
"Romania va pune luni pe masa Consiliului modificarea de urgenta a Regulamentului UE pe PAC 2023 - 2027 pentru toate masurile si eco-schemele de mediu, care ingradesc foarte mult fermierii.
Este prima data cand un stat membru cere modificarea regulamentului de baza, ceea ce inseamna ca politica agricola comuna nu e una buna", a precizat ministrul Agriculturii, care se afla la Consiliul Agricultura si Pescuit de la Bruxelles.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Printre modificarile cerute pe regulamentul de baza se afla revizuirea GAEC 8 si posibila extindere a revizuirii la alte GAEC, in special GAEC 6 si 7, pentru 2025 - 2027, scutirea fermelor mici, sub 10 ha, de la controalele de conditionalitate, scutite pentru fermierii ecologici de la cerintele GAEC 7 si GAEC 8, scutirea fermierilor supusi conditionalitatii de la controalele ecoconditionalitatii examinarea numarului de modificari posibile ale DSP-urilor, etc.
"Intre punctele importante de pe ordinea de zi in cadrul Consiliului AgriFish se vor afla aspecte deosebit de relevante pentru producatorii agricoli din tara noastra, astfel: propunerile de simplificare din partea Comisiei Europene ce vizeaza reducerea poverilor pentru fermierii din UE, aspecte privind Politica Agricola Comuna 2023-2027 si strategia -De la ferma la consumator-.
Pe baza informatiilor din partea presedintiei belgiene si a Comisiei Europene, ministrii vor desfasura un schimb de opinii cu privire la modalitatile de asigurare a unor raspunsuri structurale si rapide la criza actuala cu care se confrunta sectorul agricol", precizeaza MADR.
In plus, delegatia romana va oferi Comisiei o informare cu privire la GAEC 7 si 8, membrii delegatiei italiene vor prezenta aspecte referitoare la agricultura, PAC si suveranitatea alimentara, in timp ce reprezentantii Slovaciei vor face referire la provocarile cu care se confrunta fermierii si vor expune solicitarile agricultorilor pentru un sector agricol competitiv si rezistent.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News