Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Calitate pentru consumatori, preturi corecte pentru fermieri
Garantarea calitatii pentru consumatori si obtinerea de preturi corecte de catre fermieri sunt principalele scopuri ale noului regulament al UE privind sistemele din domeniul calitatii produselor agricole si alimentare care intra joi in vigoare, informeaza un comunicat al Comisiei Europene (CE) dat publicitatii la Bruxelles, informeaza Agerpres.
Bazat pe o propunere a CE din 2010, noul regulament, publicat in Jurnalul Oficial al UE la 14 decembrie si care a intrat in vigoare la 20 de zile de la data publicarii, furnizeaza consumatorilor informatii despre caracteristicile produselor, protejeaza denumirile produselor de folosirea necorespunzatoare sau de imitare si incurajeaza diversificarea productiei agricole.
"Puterea productiei agricole europene sta in diversitatea ei, in know-how-ul fermierilor, in pamantul si in teritoriile de productie", a afirmat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, citat in comunicat.
"Fermierii, care sunt sub presiune din cauza dificultatilor economice, a concentrarii puterii de negociere a retailerilor si a competitiei globale, au nevoie de instrumente pentru a comunica mai bine despre calitatea produselor lor consumatorilor", a adaugat Dacian Ciolos.
Noul regulament simplifica mai multe sisteme din domeniul calitatii si creeaza un cadru mai solid pentru protejarea si promovarea calitatii produselor agricole. Printre elementele cheie se afla intarirea sistemului existent pentru protectia indicatiilor geografice si a denumirilor de origine pentru produsele agricole si alimentare, printre altele prin proceduri de inregistrare mai rapide. De asemenea, se are in vedere simplificarea si consolidarea schemei pentru specialitatile traditionale garantate si crearea mentiunii de calitate facultativa de "produs montan".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
In plus, CE va trebui sa raporteze pana la 4 ianuarie 2014 Parlamentului European si Consiliului UE asupra impactului regulamentului privind vanzarile directe de la ferme, precum si asupra potentialului introducerii unei mentiuni noi facultative, si anume "produs al agriculturii insulare".
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » ANSVSA a amendat operatorii economici din sectorul produselor alimentare
- » Modificari noi la Codul Penal. Tractoristii risca pedeaspa cu inchisoarea de la 3 la 7 ani
- » AFM: Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » MADR deschide targul de Sfintii Mihail si Gavril
- » AFIR: Peste 106 milioane de euro intra in conturile fermierilor
Idei de afaceri in agricultura