Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE: Modificari privind ajutoarele de minimis

ce-modificari-privind-ajutoarele-de-minimis

Comisia Europeana analizeaza o serie de modificari privind ajutoarele de minimis ce pot fi acordate de statele membre.


"Vicepresedintele executiv al Comisiei Europene, doamna Margrethe Vestager a propus in decursul saptamanii trecute un cadru temporar de criza si tranzitie pentru ajutorul de stat. Am dezbatut alaturi de doamna Comisar, in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regionala, revizuirea regulilor referitoare la ajutoarele de stat si mai concret, regulile de minimis", a anuntat eurodeputatul Daniel Buda pe retelele sociale.
 
In acest sens, aplicarea noului cadru va permite statelor membre sa subventioneze mai usor tehnologiile in domeniul energiei din surse regenerabile. De asemenea, acesta va ajuta la aplicarea unor facilitati fiscale pentru intreprinderile din sectoarele strategice care risca sa deturneze investitiile catre tari terte din afara Europei.
 
Avand in vedere dispozitiile actuale, statele membre pot acorda ajutoare de minimis pana la 200.000 euro/beneficiar pe o perioada de 3 ani, acesta nefiind considerat ajutor de stat. Pe data de 31 decembrie 2023 aceste reguli expira.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Modificarile propuse de Comisia Europeana prevad cresterea pragului de minimis pana la 275.000 euro. Acest buget este adaptat la contexul economic actual, cu un registru obligatoriu in care sa fie trecuti beneficiarii.
 
"Piata unica este o structura fragila care se poate fragmenta. Ne aflam intr-un moment foarte important pentru buna functionare a pietei unice, de asta depinde prosperitatea noastra. Piata unica este o sursa foarte importanta pentru competitivitatea companiilor europene, inclusiv atunci cand acestea activeaza in afara UE", a mentionat in cadrul dezbaterilor Margrethe Vestager, vicepresedinte executiv al Comisiei Europene.
 
Potrivit celor spuse, ajutoarele de stat fac parte din setul de instrumente care stau la dispozitia statelor membre. In plus, ajutoarele de stat se bazeaza pe un set comun de reguli pentru interventiile in statele membre. "La revizuirea privind regulile pentru ajutoarele de stat, incercam sa atingem un echilibru intre flexibilitatea noilor reguli care sa faca fata provocarilor si echitate in ceea ce priveste concurenta intre companii. Legislatia fiscala difera de la un stat la altul, de aceea e important ca ajutoarele de stat nu sunt singurele instrumente. Competitivitatea industriei europene se confrunta cu o serie de provocari, iar Legea SUA privind reducerea inflatiei (IRA) risca sa atraga unele dintre intreprinderile noastre din UE sa mute investitiile in SUA", a mai spus Vestager.
 
De asemenea, acesta a subliniat ca noul cadru va aduce peste 90% din masurile de ajutoare de stat, ce pot fi implementate fara notificarea Comisiei.
 
In prezent, CE a mobilizat fonduri nationale in valoare de 672 de miliarde de euro, 53% din ajutorul de stat aprobat a fost notificat de Germania, in timp ce Franta reprezinta 24%, iar Italia 7%. Calculul valorii ajutorului de minimis s-ar putea simplifica cu ajutorul revizuirii. "Comisia cauta modalitati de a stimula in continuare planul REPowerEU al UE si de a institui un fond european colectiv pentru a sprijini tarile intr-un mod echitabil si egal", a mai spus Margrethe Vestage
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016