Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma piscicola in Romania. Cresterea salaului

ferma-piscicola-in-romania-cresterea-salaului

Reproducerea in sisteme intensive de cultura are loc primavara devreme, desi exista incercari de reproducere artificiala in extrasezon, toamna. Momentan rezultatele acestor incercari de reproductie nu sunt foarte multumitoare, insa probabil in viitorul apropiat se vor gasi pe piata puieti de salau intarcati in cel putin doua perioade ale anului (la sfarsitul primaverii si la inceputul iernii).


Daca s-ar gasi acesti puieti mai frecvent, avantajele fermierilor ar fi foarte mari. In prezent, popularea fermelor cu salau se face de regula in luna mai, cand alevinii ajung la dimensiunea de 5-7 cm, respectiv peste 1 gram. La aceasta varsta, alevinii ar trebui sa fie deja perfect adaptati la hranirea bazata pe furaj granulat (adica intarcati).
 
Achizitia acestor puieti se va face numai de la ferme specializate, de unde avem siguranta ca pestii sunt corect obisnuiti cu furajul. De asemenea, este foarte important ca ferma de unde provin pestii sa functioneze in sistem recirculat, pentru a se reduce riscul introducerii de agenti patogeni periculosi
 
Pentru furajarea acestor pesti se vor folosi furaje granulate extrudate de buna calitate. Se pot folosi si furajele extrudate folosite in hranirea pastravilor, compozitia chimica a acestor furaje fiind foarte asemanatoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Este important ca in procesul de fabricare a furajelor sa se foloseasca numai componente de origine animala, proteinele vegetale nefiind bine digerate si asimilate de catre salau.
 
Si in cazul salaului pot aparea fenomene de canibalism, care trebuie evitate prin folosirea acelorasi masuri ca si in cazul somnilor. Se pare ca cea mai buna masura de prevenire a canibalismului este pastrarea unor densitati ridicate. In cazul salaului, o densitate ridicata este chiar obligatorie, in caz contrar pestii nu simt competitia si nu se mai hranesc cu furajul granulat.
 
Densitatea mare de biomasa este de fapt si secretul obtinerii unor ritmuri si sporuri de crestere sporite. Important este ca pestele sa consume o cantitate cat mai mare de furaj, deoarece prin calitatea superioara a acestor furaje (digestibilitate ridicata) se obtine si sporul de greutate.

Rata de conversie a hranei in cazul salaului hranit cu un furaj de calitate este cuprins intre 0,8 si 1,2. Este obligatoriu ca salaii sa fie hraniti cu furaje bogate in proteina, a caror concentratie va scadea odata cu inaintarea in varsta a pestilor.
 
De exemplu, la puietul de 1-5 grame, cu care se populeaza ferma se vor folosi furajele de tip starter, cu continut ridicat de proteina, de peste 50%, cu continut in grasimi de peste 13 si cu un nivel al energiei metabolizabile de peste 1000 kcal. In cazul salailor mai mari, continutul de proteina in furajul acestora va scadea pana la 40%, iar nivelul grasimilor poate seadea si el la 10%.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016