Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermele din UE: Carnea de porc a ajuns sub 2,7 euro/kg

fermele-din-ue-carnea-de-porc-a-ajuns-sub-27-eurokg

In Uniunea Europeana, pretul carnii de porc a intrat pe un trend descendent.


Valoarea a 100 de kg de carcasa de carne de porc a coborat la mai putin de 270 de euro, la finalul lunii iunie. Totusi, este cu 24% mai mare decat aceeasi perioada a anului trecut.
 
In primele cinci luni ale acestui an, importurile de carne de porc au inregistrat cresteri fata de aceeasi perioada a anului precedent.
 
In ceea ce priveste carnea de porc vanduta la poarta fermei, aceasta continua sa se ieftineasca. In ianuarie, 100 de kg se vindeau cu 249,5 euro, iar in urma cu un an, pretul era cu 24% mai mic. Romania si Grecia sunt singurele tari ale Uniunii Europene in care numarul de sacrificari in intervalul ianuarie - aprilie a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, valoarea carcasei de 100 kg de porc, tip S, a coborat in ultima saptamana a lunii iulie, la 268,8 euro. Pretul s-a afisat dupa opt saptamani in care acesta ajunsese inclusiv la 284 de euro, potrivit datelor CE in privinta mediei preturilor la poarta fermelor europene.
 
In Romania, pretul la carnea de porc a scazut cu 0,5% comparativ cu saptamana anterioara si cu 2,4% sub media lunii trecute. Carcasa de carne tip S este cu 28,4% mai scumpa in Romana fata de aceeasi perioada a anului trecut. In UE, acelasi produs, s-a scumpit cu 24,4% in conditiile in care in tari precum Letonia, tarifele au crescut si cu 43%, iar in Malta preturile au ramas relativ aceleasi.
 
In luna februarie, carcasele de porci s-au vandut in Romania cu 205 euro.
 
In primele patru luni ale anului, Romania si Grecia s-au remarcat prin numarul de sacrificari. Datele au aratat o scadere a numarului de animale sacrificate de la 1,2 milioane de capete in 2022 la 1,19 milioane de capete in 2023.
 
In perioada ianuarie - mai 2019, au fost taiati aproximativ 1,6 milioane de porci. In prezent, in tara ducem lipsa de carne de porc. Productia locala acopera doar o treime din necesarul de consum. In acest sens, carnea de porc se numara in topul celor mai importate produse alimentare.
 
In primele cinci luni ale anului, Romania a importat 130,6 mii de tone de carne de porc, valorand 368 de milioane de euro. De asemenea, tara noastra a exportat mai mult de 1.600 de tone, valorand 1,4 milioane de euro. Fata de perioada similara a anului trecut, importurile au afisat o crestere de 3,14% in volum si de 41,5% in valoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016