Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii vor primi ajutor de stat in valoare de 606 milioane de euro

fermierii-vor-primi-ajutor-de-stat-in-valoare-de-606-milioane-de-euro

Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutor de stat, in valoare de 606 milioane de euro. Aceasta este menita sa sprijine intreprinderile din anumite sectoare cu sediul in zone urbane si rurale mici, in contextul pandemiei de coronavirus, conform unui comunicat al Executivului comunitar.


Masura va fi deschisa intreprinderilor de toate dimensiunile care isi desfasoara activitatea in sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii si industriei alimentare. De asemenea, aceasta schema a fost aprobata in temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat.
 
Sprijinul public va lua forma unor granturi directe si a unor granturi pentru imprumuturi, in cadrul acestei scheme, potrivit comunicatului.
 
Beneficiarii eligibili vor avea dreptul sa primeasca:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
- garantii care sa acopere pana la 90% din valoarea imprumutului, pentru a efectua investitii si pentru activitatile lor curente
 
- granturi directe care sa acopere valoarea totala a comisioanelor de risc si de gestiune si dobanzile aplicabile
 
"Masura vizeaza atenuarea deficitelor de lichiditati cu care se confrunta beneficiarii si abordarea unei parti din pierderile suferite de acestia din cauza pandemiei de coronavirus si a masurilor restrictive pe care autoritatile romane au trebuit sa le puna in aplicare pentru a limita raspandirea virusului.
 
Comisia a constatat ca schema romaneasca respecta conditiile cadrului temporar. In special, cu privire la ajutoarele sub forma de garantii pentru imprumuturi, (i) garantia se refera atat la imprumuturi pentru investitii, cat si la imprumuturi pentru capitalul de lucru; (ii) durata maxima a unei garantii este de 6 ani; si (iii) primele de garantie respecta nivelurile minime stabilite in cadrul temporar", conform AgroTv.
 
Cuantumurile limitate ale ajutoarelor sub forma de granturi directe nu vor depasi 290.000 de euro pe intreprindere care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole.De asemenea, ajutoarele nu vor depasi suma de 345.000 de euro in ceea ce priveste intreprinderile care isi desfasoara activitatea in domeniul pescuitului si acvaculturii. Intreprinderile cu activitate in alte sectoare nu vor putea depasi 2,3 milioane de euro.
 
Ajutorul se va acorda pana cel tarziu la 30 iunie 2022. Comisia Europeana a concluzionat aceasta masura ca fiind necesara, adecvata si proportionala pentru remedierea perturbarii grave a economiei unui stat membru. Aceasta se realizeaza in conformitate cu articolul 107, alin. (3), lit (b) din TFUE si cu conditiile prevazute in cadrul temporar.
 
"Pe aceasta baza, Comisia a aprobat schema in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat. Mai multe informatii cu privire la cadrul temporar si la alte actiuni intreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al pandemiei de coronavirus pot fi gasite aici
 
Versiunea neconfidentiala a deciziei va fi disponibila cu numarul de caz SA.103035 in Registrul ajutoarelor de stat, pe site-ul web al Comisiei privind concurenta, de indata ce vor fi fost solutionate eventualele probleme legate de confidentialitate", se mentioneaza in comunicatul CE.
 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016