Masuri ANSVSA stricte pentru oieri. Reguli privind sacrificarea mieilor
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin Directiile judetene, a impus cateva reguli stricte pentru oieri, referitoare la sacrificarea mieilor in perioada sarbatorilor pascale.
In acest sens, mieii pot fi taiati in punctele de sacrificare temporara doar in perioada 22 aprilie - 3 mai 2024, conform unui comunicat emis de DSVSA Hunedoara.
Abatoarele temporare pentru sacrificarea mieilor trebuie sa permita supravegherea sanitar-veterinara si trebuie sa respecte regulamentele europene privind bunastarea animalelor si gestionarea materialului de risc specific si a subproduselor nedestinate consumului uman.
"La sacrificare vor fi admise doar animale identificate conform legislatiei in vigoare, animale sanatoase si crescute in gospodarii, ferme si localitati indemne de boli transmisibile si insotite de documente de miscare, iar transportul acestora trebuie efectuat numai cu mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar animalele trebuie sa fie insotite de certificate sanitare veterinare care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente care sa cuprinda informatii despre lantul alimentar", informeaza DSVSA Hunedoara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste functionarea locurilor temporare de sacrificare a mieilor, aceasta este permisa in perioada 22 aprilie - 3 mai, intre orele 7.00 - 17.00.
DSVSA Hunedoara a format echipe mixte de control pentru a verifica modul de sacrificare a mieilor si comercializarea produselor alimentare in diverse unitati, inclusiv piete agroalimentare, supermarketuri, restaurante si cofetarii.
![Redactia Agroromania](https://agroromania.manager.ro/images/autori/redactia-agroromaniaautor_avatar.jpg)
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>