Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produse obtinute pe terenuri defrisate. UE amana legislatia pentru an

produse-obtinute-pe-terenuri-defrisate-ue-amana-legislatia-pentru-an

Consiliul Uniunii Europene a convenit o pozitie favorabila pentru modificarea regulamntului UE privind defrisarile. Data aplicarii acestuia s-a amanat cu 12 luni.


In ceea ce priveste aceasta amanare, tarile terte, statele membre, operatorii si comerciantii vor avea destul timp pentru a se pregati obligatiilor impuse. Prin acestea se asigura ca anumite marfuri si produse vandute in UE sau exportate din UE nu sunt defrisate. Aici sunt incluse laptele, carnea, lemnul, cacao, soia, uleiul de palmier, cafeaua, cauciucul si unele dintre produsele lor derivate.
 
Regulamentul de defrisare este in vigoare din 29 iunie 2023, iar prevederile acestuia urmeaza sa fie aplicate incepand cu 30 decembrie 2024. Consiliul a fost de acord cu propunerea Comisiei de a amana cu un an data aplicarii regulamentului.
 
In conditiile in care sunt convenite de Parlamentul European, obligatiile care decurg din prezentul regulament vor fi obligatorii de la:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
- 30 decembrie 2025 - pentru marii operatori si comerianti
- 30 iunie 2026 - pentru micro si intreprinderile mici
 
Amanarea ofera securitatea juridica, predictibilitate si timp suficient pentru punerea in aplicare fara probleme si eficace a normelor. De asemenea, se asigura stabilirea completa a unor sisteme de due diligence care sa acopere toate marfurile si produsele relevante. 
 
In cazul sistemelor due diligence, acestea includ identificarea riscurilor de defrisare in lanturile de aprovizionare si masuri de monitorizare si raportare pentru a dovedi conformitatea cu normele UE.
 
Modificarea legislatiei UE in acest caz nu va afecta esenta normelor deja existente, mai exact reducerea la minimum a contributiei UE la defrisare si degradare a padurilor la nivel mondial, permitand doar introducerea pe piata UE sau exportul din UE a produselor obtinute fara defrisari. 
 
Produsele obtinute fara defrisari sunt produse care au fost produse pe terenuri care nu sunt supuse defrisarilor sau degradarii padurilor dupa 31 decembrie 2020.
 
In prezent, se asteapta ca Parlamentul European sa fie informat cu privire la pozitia Consiliului UE. Pentru a intra in vigoare regulamentul pana la sfarsitul anului este nevoie de acordul ambelor parti.
 
Extinderea terenurilor agricole reprezinta principalul factor al defrisarii globale si al degradarii padurilor. UE este un important consumator de marfuri, lucru ce incearca sa-l reduca, asigurandu-se ca produsele si lanturile de aprovizionare aferente sunt "fara defrisari".
 
Regulamentul de defrisare adoptat in 2023 stabileste reguli pentru a se asigura produse derivate din anumite marfuri, care sunt introduse pe piata europeana sau exportate din UE. De asemenea, regulamentul confirma ca aceste produse nu au provocat defrisari sau degradarea padurilor in timpul productiei lor. Acestea au fost produse in conformitate cu legislatia relevanta a tarii de productie si sunt acoperite de o declaratie de due diligence.
 
Comisia si-a prezentat propunerea ca raspuns la preocuparile exprimate de statele membre, tarile terte, comerciantii si operatorii ca ar exista riscul ca acestia sa nu poate respecta pe deplin regulile pana la 31 decembrie 2024.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016