Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Riscurile cultivarii castravetelui amar. La ce trebuie sa fie atenti fermierii?

riscurile-cultivarii-castravetelui-amar-la-ce-trebuie-sa-fie-atenti-fermierii

Bolile castravetilor amari pot cauza pierderi importante. Acestea afecteaza toate partile castravetilor, de la frunze, tulpini si fructe.


Riscurile cultivarii

Iata care sunt cele mai intalnite boli:
 
- Fainarea castravetilor (Sphaerotheca fuliginea): ataca frunzele, florile, vrejurile si fructele; poate fi identificata dupa petele albe mari, pasloase si pulverulente;
 
- Mana castravetilor (Pseudoperonospora cubensis): atacul ciupercii incepe prin aparitia unor pete verzi-galbui, care mai apoi devin galbene si brun-deschise, care sunt prezente in principal pe frunze;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<
 
- Patarea unghiulara la castraveti (Pseudomonas lachrymans): apare in special cand in aer temperatura este de 24-28 de grade Celsius si umiditatea este de 85%; pe frunze, flori si fructe vor fi pete mici cu forme neregulate, gri si cu un aspect umed;
 
- Putregaiul cenusiu al castravetilor (Botrytis cinerea): semnele atacului se vor observa pe tulpina si fructe sub forma unor pete verzi-cenusiu, acoperite cu mucegai;
 
- Putregaiul tulpinilor de castravete (Didymella bryoniae): apare cand temperaturile se mentin intre 20-25 de grade Celsius, cu o umiditate de 85%; la nivelul tulpinilor, vor fi leziuni cu aspect umed care se transforma in pete maro;
 
- Antracnoza cucurbitaceelor (Collectotrichum lagenarium): ataca frunzele, petiolul frunzei, vrejurile, fructele si pedicelul fructelor si se transmite prin seminte sau plante infectate.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton