Subventii si fonduri europene. Reguli pentru tinerii fermieri
In fiecare exercitiu financiar, ajutoarele pentru tinerii fermieri sunt cele care starnesc cel mai mare interes, avand in vedere ca foarte multi tineri doresc sa demareze afaceri in mediul agricol.
Totusi, in unele cazuri, statul roman le pune piedici multora dintre acesti tineri care doresc sa acceseze fonduri europene sau chiar si subventii.
De cativa ani se vorbeste despre regula celor 24 de luni de la infiintarea formei juridice, care opreste foarte multi fermieri din a accesa finantari. Se pare ca nici in acest an nu va fi inlaturata, desi nu este impusa de Comisia Europeana, ci doar recomandata.
"Pentru tinerii fermieri, se pare ca va ramane in continuare aceasta restrictie de 24 de luni, deci nu mai mult de 24 de luni de la infiintarea ca persoana fizica autorizata sau ca persoana juridica. Aceasta prevedere este impusa de statul roman, nu de Uniunea Europeana. Daca citim definitia tanarului fermier din Regulamentul European, nu avem aceasta prevedere.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Expertii AM PNDR au vorbit doua ore pe aceasta tema, au incercat sa ne spuna ca ar fi o recomandare, nici eu n-am inteles ce si cum, dar am intrebat aplicat: aceasta restrictie este impusa de Comisia Europeana sau de catre statul roman?
Si mi s-a raspuns ferm: de catre statul roman, dar la nu stiu ce recomandare. Ca sa stie telespectatorii cine pune bete in roate, cine doreste sau nu sa ajute tinerii fermieri. Deci statul roman, avand doar 260 milioane de euro, au gasit tot felul de tertipuri pentru a impiedica accesul la finantare al mai multor tineri", a explicat Ion Paunel, consultant pentru accesarea fondurilor europene.
Se pare ca aceasta conditie de 24 de luni ar putea fi impusa si in ceea ce priveste accesarea subventiei pentru tinerii fermieri din Polinul I, potrivit consultantului.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>