Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agricultorii din Vrancea cer ca judeţul să fie declarat calamitat
Agricultorii din Vrancea cer ca judeţul să fie declarat calamitat şi susţin că producţia medie de grâu şi rapiţă ar putea fi mai mică, din cauza secetei, cu 50% faţă de estimări. Potrivit unei situaţii provizorii a Direcţiei Agricole, până în prezent au fost depuse notificări pentru circa 8.000 hectare de culturi calamitate, iar suprafaţa creşte în fiecare zi. Cele mai afectate sunt culturile de grâu şi rapiţă, cu 5.505 hectare, respectiv 2.471 hectare, informeaza Mediafax.
Preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice, Constantin Bazon, a declarat vineri, la o întâlnire cu reprezentanţii Prefecturii şi cei ai Direcţiei Agricole, că se estimează o producţie medie de maximum 2.500 kilograme/hectar, faţă de cele 5-6.000 kilograme/hectare estimate la începutul anului.
"Producţia medie nu va depăşi 2.500 kilograme la hectar, iar aceasta doar dacă s-a respectat tehnologia. Agricultorii mai mici, care nu au avut bani pentru lucrări, nu vor obţine nici 2.000 de kilograme", a afirmat Bazon.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a precizat că există suprafeţe unde recolta va fi bună, pentru că precipitaţiile au căzut în cantităţi suficiente, situaţia care nu este valabilă însă pentru marea majoritatea a localităţilor din judeţ.
"În mai am avut precipitaţii de 30-40 litri/metru pătrat, în iunie sunt de 9-16 litri, mult prea puţin faţă de cât ar fi trebuit să avem, adică 150 litri/metru pătrat. Practic, s-au uscat culturile", a mai spus Bazon.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura