Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legumicultura: infiintarea rasadnitelor si combaterea buruienilor in rasadnite
În general în răsadniţe buruienile se plivesc manual cîtă vreme sunt mici, după udat ca să se smulgă uşor pentru a nu deranja rădăcinile plăntuţei. Dacă avem suprafeţe mari de răsadniţă este bine să se facă o erbicidare. Un rol important în reuşita erbicidării o are doza folosită şi momentul aplicării.
Ing. Elena Mihalca noteaza trei momente de aplicare a erbicidului:
1) erbicidele se pot aplica pe patul germinativ cu 3-4 zile înainte de semănat - ppi;
2) erbicidele se pot aplica pe patul germinativ imediat după semănat, înainte de răsărirea plăntuţelor – pre (preemergent);
3) erbicidele se pot aplica după răsărire, cînd răsadurile au 2-3 frunze normale - post (postemergent).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit prof Victor Popescu, in luna februarie se pregatesc amestecurile de pamant, se umplu ghivecele din plastic sau se confectioneaza cuburi nutritive si se trece la repicarea rasadurilor de varza, conopida si tomate. Se pregatesc rasadnitele in mod asemanator ca in luna ianuarie si se seamana tomatele pentru cultura timpurie in camp (intre 20-II-a - 1-III-a), folosind 0,25 kg samanta/ha.
Daca vremea permite (terenul eliberat de zapada, dezghetat si zvantat), se va face fertilizarea cu azotat de amoniu (100-150 kg/ha) si protejarea cu folie de polietilena a culturilor infiintate din toamna (salata, spanac, ceapa verde), ca si insamantarea mazarei de gradina - in ferestrele iernii.
Pentru solarii se iau masuri de aprovizionare cu folie de polietilena in grosime de 0,2 mm, iar catre sfarsitul lunii se poate trece la acoperirea solariilor. Se repica in cuburi nutritive de 7x7x7 cm, rasadurile de varza timpurie si tomate.Se pregatesc spatiile (sere inmultitor, rasadnite calde) si se seamana ardeiul si vinetele pentru culturile din solarii (0,8-1 kg samanta/ha, in randuri la 4-5 cm, iar pe rand la 1-2 cm).
Se pregatesc rasadurile pentru repicat, se confectioneaza cuburi nutritive si se repica ardeiul si vinetele. In sere se executa lucrarile obisnuite de intretinere a culturilor infiintate in luna inauarie, acordand atentie deosebita dirijarii factorilor de vegetatie, in special a temperaturii.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.68 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura