Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificări aduse accesării fondurilor nerambursabile pentru modernizarea exploataţiilor agricole


Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) informează că versiunea actualizată a Ghidului Solicitantului pentru Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”, publicată recent, conţine o serie de modificări importante privind facilitarea depunerii proiectelor de investiţii.
Astfel, procentul de cofinanţare s-a majorat cu 10% pentru investiţiile având drept scop următoarele tipuri de operaţiuni: „îmbunătăţirea eficienţei utilizării şi depozitării îngrăşămintelor cu azotat”, „instalaţii pentru tratamentul apelor reziduale în exploataţii agricole şi în cadrul proceselor de prelucrare şi comercializare”. Această majorare se aplică exclusiv la partea din proiect destinată investiţiilor în aceste două tipuri de operaţiuni.

Totodată, a fost introdus un nou sector prioritar: culturi de specii forestiere cu ciclu de producţie scurt şi regenerare pe cale vegetativă în scopul producerii de energie regenerabilă.

De asemenea, APDRP solicită, începând cu 3 mai – data deschiderii primei sesiuni de primire a proiectelor pentru „Modernizarea exploataţiilor agricole” din acest an – depunerea dovezii capacităţii şi sursei prin care beneficiarul va asigura cofinanţarea proiectului. Pentru proiectele ce vizează noile provocări legate de schimbările climatice, fondurile publice au fost suplimentate cu suma de 28.677.708 Euro, reprezentând alocarea financiară aferentă Planului European de Redresare Economică (PERE) destinată României.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Dovada se va depune la momentul contractării şi se va putea face prin documente specifice emise de către instituţiile financiar-bancare.

O noutate în ceea ce priveşte criteriile de selecţie este punctajul suplimentar care se va acorda pentru proiectele din sectoarele prioritare care vor realiza investiţii pentru producerea şi utilizarea energiei regenerabile, care vor primi astfel 5 puncte.

Punctajele pentru proiectele care prevăd investiţii în sisteme de irigaţii, energie regenerabilă şi procesare în cadrul fermei, se acordă în funcţie de ponderea acestor investiţii din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Pentru proiectele care prevăd producţie în sistem ecologic punctajul se acordă în funcţie de ponderea suprafeţei/ numărului de animale în suprafaţa totală/numărului total de animale al exploataţiei.

Semnificativ de subliniat sunt şi modificările propuse pentru punctajul de selecţie al proiectelor ce vor fi depuse pentru evaluare şi aprobare în cadrul Măsurii 121. Astfel, pentru stimularea sectorului vegetal se vor acorda, la culturile de câmp, 15 puncte faţă de 5 puncte primite anterior, pentru stimularea acestui sector.

O altă modificare se referă la perioada în care persoanele fizice se pot autoriza ca Persoane Fizice Autorizate (PFA) pentru a putea fi acceptate ca beneficiari. Această perioadă a fost prelungită de la 30 zile lucrătoare, calculate începând cu data primirii notificării privind selectarea cererii de finanţare, la 60 zile calendaristice.

Exploataţiile agricole care nu au mai beneficiat de sprijin nerambursabil oferit prin Programul SAPARD sau PNDR, pentru acelaşi tip de activitate, vor primi 7 puncte în loc de 5 puncte cum se acordau în sesiunile anterioare. Acest aspect poate încuraja micii întreprinzători să acceseze fondurile nerambursabile oferite prin PNDR. Totodată punctajul acordat investiţiilor pentru procesarea produselor agricole a scăzut de la 10 puncte la 5. Conform noii versiuni a Ghidului Solicitantului, aferent Măsurii 121, exploataţiile agricole deţinute de fermieri cu vârsta sub 40 de ani vor primi 13 puncte.

De reţinut ar mai fi şi precizarea conform căreia la punctarea criteriilor de selecţie cheltuielile neeligibile NU sunt luate în considerare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016