Lipsa ajutoarelor de stat pentru agricultură în 2010 va duce la scumpirea alimentelor. Crescătorii de porci anunţă déjà o majorare a preţului la carne cu 25% pentru primăvară.
În aceste condiţii, crescătorii de porci déjà anunţă o majorare a preţului la carne pentru primele luni ale anului viitor. “Subvenţia pe cap de animal reprezintă aproximativ 20% din costul de producţie al cărnii de porc, iar în lipsa acesteia, producătorii nu vor avea cum să susţină costurile. Astfel, ne putem aştepta ca din primele luni ale lui 2010 preţul cărnii de porc să crească cu peste un leu pe kilogram”, a declarat preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc, Gheorghe Caruz.
El a explicat că dacă, în prezent, un kilogram de carne de porc în viu poate fi cumpărat cu circa 5,2 lei, după primele luni din 2010 acesta ar putea ajunge până la 6,4 lei/kilogram.
Subvenţiile dispar chiar în perioada scăderii vânzărilor
Lipsa subvenţiilor va fi resimţită de producători pentru că intervine imediat după perioada Sărbătorilor de iarnă, când se înregistrează cel mai scăzut nivel al vânzărilor la carnea de porc şi mezeluri.
“Creşterea preţurilor ţine şi de piaţă. Problema este că neacordarea subvenţiilor începe de la 1 ianuarie şi se suprapune cu cea mai proastă perioadă de piaţă din an.
În industria cărnii de porc există o anumită periodicitate, de la 1 ianuarie până la 1 mai piaţa este foarte proastă. Până acum costurile erau susţinute prin aceste subvenţii, iar dispariţia lor va duce la o creştere a aceastora, care se va reflecta ulterior în preţul final al produselor. Acest lucru ar putea înseamna circa 22% creştere, de la începutul anului”, a spus Stanca Tudor, directorul executiv al Patronatul Român al Cărnii de Porc.
Citeste mai mult in Capital
În aceste condiţii, crescătorii de porci déjà anunţă o majorare a preţului la carne pentru primele luni ale anului viitor. “Subvenţia pe cap de animal reprezintă aproximativ 20% din costul de producţie al cărnii de porc, iar în lipsa acesteia, producătorii nu vor avea cum să susţină costurile. Astfel, ne putem aştepta ca din primele luni ale lui 2010 preţul cărnii de porc să crească cu peste un leu pe kilogram”, a declarat preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc, Gheorghe Caruz.
El a explicat că dacă, în prezent, un kilogram de carne de porc în viu poate fi cumpărat cu circa 5,2 lei, după primele luni din 2010 acesta ar putea ajunge până la 6,4 lei/kilogram.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Subvenţiile dispar chiar în perioada scăderii vânzărilor
Lipsa subvenţiilor va fi resimţită de producători pentru că intervine imediat după perioada Sărbătorilor de iarnă, când se înregistrează cel mai scăzut nivel al vânzărilor la carnea de porc şi mezeluri.
“Creşterea preţurilor ţine şi de piaţă. Problema este că neacordarea subvenţiilor începe de la 1 ianuarie şi se suprapune cu cea mai proastă perioadă de piaţă din an.
În industria cărnii de porc există o anumită periodicitate, de la 1 ianuarie până la 1 mai piaţa este foarte proastă. Până acum costurile erau susţinute prin aceste subvenţii, iar dispariţia lor va duce la o creştere a aceastora, care se va reflecta ulterior în preţul final al produselor. Acest lucru ar putea înseamna circa 22% creştere, de la începutul anului”, a spus Stanca Tudor, directorul executiv al Patronatul Român al Cărnii de Porc.
Citeste mai mult in Capital
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News