Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2010 va aduce o scumpire de 25% a cărnii de porc


Lipsa ajutoarelor de stat pentru agricultură în 2010 va duce la scumpirea alimentelor. Crescătorii de porci anunţă déjà o majorare a preţului la carne cu 25% pentru primăvară.
În aceste condiţii, crescătorii de porci déjà anunţă o majorare a preţului la carne pentru primele luni ale anului viitor. “Subvenţia pe cap de animal reprezintă aproximativ 20% din costul de producţie al cărnii de porc, iar în lipsa acesteia, producătorii nu vor avea cum să susţină costurile. Astfel, ne putem aştepta ca din primele luni ale lui 2010 preţul cărnii de porc să crească cu peste un leu pe kilogram”, a declarat preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc, Gheorghe Caruz.

El a explicat că dacă, în prezent, un kilogram de carne de porc în viu poate fi cumpărat cu circa 5,2 lei, după primele luni din 2010 acesta ar putea ajunge până la 6,4 lei/kilogram.

Subvenţiile dispar chiar în perioada scăderii vânzărilor
Lipsa subvenţiilor va fi resimţită de producători pentru că intervine imediat după perioada Sărbătorilor de iarnă, când se înregistrează cel mai scăzut nivel al vânzărilor la carnea de porc şi mezeluri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


“Creşterea preţurilor ţine şi de piaţă. Problema este că neacordarea subvenţiilor începe de la 1 ianuarie şi se suprapune cu cea mai proastă perioadă de piaţă din an.

În industria cărnii de porc există o anumită periodicitate, de la 1 ianuarie până la 1 mai piaţa este foarte proastă. Până acum costurile erau susţinute prin aceste subvenţii, iar dispariţia lor va duce la o creştere a aceastora, care se va reflecta ulterior în preţul final al produselor. Acest lucru ar putea înseamna circa 22% creştere, de la începutul anului”, a spus Stanca Tudor, directorul executiv al Patronatul Român al Cărnii de Porc.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016