Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

229 de centre de sacrificare a mieilor au fost aprobate sanitar veterinar


Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor informează că 229 de centre pentru sacrificările mieilor şi iezilor au fost aprobate sanitar veterinar în perioada premergătoare Sărbătorilor pascale, informeaza Mediafax. Aceste centre sunt cele 68 de abatoare aprobate pentru activităţi de sacrificare a ovinelor, abatoarele aprobate temporar pentru sacrificarea de ovine sau cele 161 de centre de sacrificare aprobate de către DSVSA judeţene, pentru a funcţiona temporar, în perioada 23 martie - 4 aprilie.
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din toată ţara au verificat în perioada 26 - 27 martie unităţi şi spaţii autorizate, unde se comercializează produse alimentare.

Sancţiuni au fost aplicate pentru 507 dintre ele, dintre care 392 de amenzi, în valoare totală de 874.880 de lei şi 115 avertismente. De asemenea, au fost emise două Ordonanţe de Interzicere a Activităţii şi patru Ordonanţe de Suspendare a Activităţii.

Controalele inspectorilor ANSVSA au vizat un număr de 1.208 obiective, dintre care: 33 de pieţe agroalimentare, zece târguri şi centre de sacrificare aprobate temporar, 439 de supermarketuri şi magazine alimentare, 27 de restaurante, 456 de măcelării, carmangerii şi abatoare, 80 de pescării şi centre de colectare peşte, 106 depozite alimentare, 26 de centre de ambalare ouă, cinci unităţi de patiserie şi brutării, douã fabrici de produse lactate, 16 producători particulari şi 8 controale în trafic, la autovehicule care transportau produse alimentare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Verificările au condus la confiscarea unor produse alimentare periculoase, şi anume: 916 kg de carne, cu o valoare de aproximativ 27.400 de lei, 7.213 ouă, cu o valoare de 3.340 de lei, 258 de kg de produse de origine non animală şi produse de patiserie, în valoare de 2.514 lei, 480 de kg de peşte, cu o valoare de 14.452 de lei şi 41,2 kg de produse lactate cu o valoare de 527 de lei.

Principalele abateri sancţionate au fost: comercializarea de alimente cu termen de valabilitate depăşit, depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nemarcarea ouălor, lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară sau a celor care să ateste provenienţa produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi igiena şi întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare.

Inspectorii ANSVSA verifică modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi vor sancţiona drastic abaterile de la prevederile legislaţiei.

"Inspectorii noştri vor continua verificările pentru a depista operatorii economici care vor să profite de această perioadă, prin comercializarea de alimente care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor", spune Marian Zlotea, preşedintele ANSVSA.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016