Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3,9 milioane de euro s-au virat intr-o singura saptamana catre fermieri

39-milioane-de-euro-s-au-virat-intr-o-singura-saptamana-catre-fermieri

In conturile fermierilor s-au virat plati de 3,9 milioane de euro, intr-o singura saptamana. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a mentionat sumele decontate pentru primele de asigurare prin submasura 17.1 din Programul National de Dezvoltare Rurala.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a anuntat luni, 22 august, ca peste 3,9 milioane de euro au fost virati catre fermieri intr-o singura saptamana. Sumele au vizat decontarea primelor de asigurare prin submasura 17.1 din PNDR. 
 
Potrivit comunicatului AFIR, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit, prin AFIR, 964 de solicitari pentru decontarea politelor de asigurare incheiate de catre fermieri pentru culturile de toamna 2021 si primavara 2022. Valoarea totala nerambursabila s-a ridicat la 3,938 milioane de euro. Cererile de finantare au fost depuse in data de 9 august, in prima saptamana a sesiunii.
 
In perioada 9 august - 16 decembrie, fermierii mai pot depune cereri de finantare pentru submasura 17.1 "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020". Pentru aceasta sesiune, alocarea financiara disponibila este de 15.260.041 euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Pentru polite de asigurare care au inclus ca eveniment asigurat si seceta au fost depuse, pana in prezent, 65 de cereri de finantare prin care s-a solicitat o valoare a sprijinului nerambursabil de 622.376 Euro, pentru o suprafata de 15.611 hectare. 
 
Aceste polite cuprind si alte evenimente asigurate (de exemplu, grindina, inghet, ploi torentiale, furtuna). Fermierii au depus cereri de finantare pentru culturi precum grau, orz, orez, soia, mazare, legume (ardei, ceapa, vinete), dar si pomi fructiferi (visini, caisi, ciresi, pruni)", a declarat Dorin Opreanu, Directorul general al AFIR.
 
De asemenea, AFIR a mentionat ca in aceasta sesiune pot fi depuse cereri de finantare aferente sectorului vegetal, mai exact pentru polite incheiate culturilor de toamna 2021 si culturilor de primavara 2022. Cererile vizeaza si sectorul zootehnic pentru polite incheiate in anul 2022.
 
Pana la epuizarea fondurilor alocate, depunerea cererilor de finantare se realizeaza in continuu. De asemenea, fondurile pot fi suplimentate cu disponibilul rezultat in urma finalizarii sesiunii precedente sau in urma realocarilor, in cazul in care exista interes din partea solicitantilor.
 
In cadrul acestei submasuri, sprijinul public nerambursabil acordat este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv de catre solicitant. Fermierii trebuie sa fie activi in anul pentru care solicita sprijinul pentru a putea primi ajutor financiar prin submasura 17.1.
 
Potentialii beneficiari trebuie sa incheie un contract de asigurare pentru riscurile eligibile prevazute in Fisa submasurii din PNDR 2020, care sa acopere toate suprafetele cultivate cu acelasi tip de cultura sau intreg efectivul de animale aferent aceleiasi specii existente in cadrul exploatatiei. De asemenea, fermierul trebuie sa se angajeze sa plateasca valoarea integrala a primei de asigurare in cuantumul si la termenele prevazute in contract.
 
In ceea ce priveste depunerea cererilor de finantare pentru submasura 17.1, aceasta se realizeaza online pe site-ul oficial AFIR, potrivit precizarilor din Ghidul solicitantului si anexele aferente.
 
Termenul limita pentru depunerea cererilor este de 16 decembrie 2022, ora 16.00.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016