3,9 milioane de euro s-au virat intr-o singura saptamana catre fermieri
Publicat la data de 22 Aug. 2022 in:
Stiri In conturile fermierilor s-au virat plati de 3,9 milioane de euro, intr-o singura saptamana. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a mentionat sumele decontate pentru primele de asigurare prin submasura 17.1 din Programul National de Dezvoltare Rurala.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a anuntat luni, 22 august, ca peste 3,9 milioane de euro au fost virati catre fermieri intr-o singura saptamana. Sumele au vizat decontarea primelor de asigurare prin submasura 17.1 din PNDR.
Potrivit comunicatului AFIR, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit, prin AFIR, 964 de solicitari pentru decontarea politelor de asigurare incheiate de catre fermieri pentru culturile de toamna 2021 si primavara 2022. Valoarea totala nerambursabila s-a ridicat la 3,938 milioane de euro. Cererile de finantare au fost depuse in data de 9 august, in prima saptamana a sesiunii.
In perioada 9 august - 16 decembrie, fermierii mai pot depune cereri de finantare pentru submasura 17.1 "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020". Pentru aceasta sesiune, alocarea financiara disponibila este de 15.260.041 euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Pentru polite de asigurare care au inclus ca eveniment asigurat si seceta au fost depuse, pana in prezent, 65 de cereri de finantare prin care s-a solicitat o valoare a sprijinului nerambursabil de 622.376 Euro, pentru o suprafata de 15.611 hectare.
Aceste polite cuprind si alte evenimente asigurate (de exemplu, grindina, inghet, ploi torentiale, furtuna). Fermierii au depus cereri de finantare pentru culturi precum grau, orz, orez, soia, mazare, legume (ardei, ceapa, vinete), dar si pomi fructiferi (visini, caisi, ciresi, pruni)", a declarat Dorin Opreanu, Directorul general al AFIR.
De asemenea, AFIR a mentionat ca in aceasta sesiune pot fi depuse cereri de finantare aferente sectorului vegetal, mai exact pentru polite incheiate culturilor de toamna 2021 si culturilor de primavara 2022. Cererile vizeaza si sectorul zootehnic pentru polite incheiate in anul 2022.
Pana la epuizarea fondurilor alocate, depunerea cererilor de finantare se realizeaza in continuu. De asemenea, fondurile pot fi suplimentate cu disponibilul rezultat in urma finalizarii sesiunii precedente sau in urma realocarilor, in cazul in care exista interes din partea solicitantilor.
In cadrul acestei submasuri, sprijinul public nerambursabil acordat este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv de catre solicitant. Fermierii trebuie sa fie activi in anul pentru care solicita sprijinul pentru a putea primi ajutor financiar prin submasura 17.1.
Potentialii beneficiari trebuie sa incheie un contract de asigurare pentru riscurile eligibile prevazute in Fisa submasurii din PNDR 2020, care sa acopere toate suprafetele cultivate cu acelasi tip de cultura sau intreg efectivul de animale aferent aceleiasi specii existente in cadrul exploatatiei. De asemenea, fermierul trebuie sa se angajeze sa plateasca valoarea integrala a primei de asigurare in cuantumul si la termenele prevazute in contract.
In ceea ce priveste depunerea cererilor de finantare pentru submasura 17.1, aceasta se realizeaza online pe
site-ul oficial AFIR, potrivit precizarilor din Ghidul solicitantului si anexele aferente.
Termenul limita pentru depunerea cererilor este de 16 decembrie 2022, ora 16.00.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>