4 noi produse romanesti, sub lupa Comisiei Europene
Publicat la data de 02 Dec. 2019 in:
Stiri Ministerul Agriculturii anunta ca avem alte 4 noi produse romanesti analizate de Comisia Europeana pentru a primi statut de produs provenit dintr-o "origine protejata".
"Alte patru produse se afla deja in proces de verificare la Comisia Europeana: cascavalul de Saveni - IGP (Indicatie Geografica Protejata), salata cu icre de stiuca de Tulcea - IGP (Indicatie Geografica Protejata), salata traditionala cu icre de crap - STG (Specialitate Traditionala Garantata), placinta dobrogeana – IGP (Indicatie Geografica Protejata)”, a declarat ministrul Oros, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului.
Ministrul Nechita-Adrian Oros a deschis, impreuna cu secretarul de stat Emil Dumitru, targul dedicat Zilei Nationale a Romaniei, "Mancam si traim romaneste”. Cu aceasta ocazie, ministrul a inmanat grupurilor aplicante dovada inregistrarii in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate pentru cele doua produse recent recunoscute, "Carnati de Plescoi" si "Telemea de Sibiu".
"Targul de produse traditionale pe care l-am organizat in curtea Ministerului cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei este un mesaj simbolic pe care vrem sa-l transmitem taranului roman, fermierului roman, tuturor celor care traiesc in mediul rural, tuturor celor care pun in valoare materiile prime locale prin metode traditionale, care dateaza din timpuri stravechi. Aceste produse traditionale, alaturi de taranii ospitalieri si gospodari din mediul rural, alaturi de traditiile care inca se mai pastreaza si de peisajele din satul romanesc fac mult bine imaginii Romaniei si suntem datori sa sustinem acest lucru. Avem aici un exemplu de lant scurt, unde producatorul/ procesatorul se intalneste direct cu consumatorul, fara intermediari. Este un concept larg raspandit in Europa, la noi mai putin, dar credem ca merita sa sprijinim acest demers pentru ca este o activitate, in primul rand mai sanatoasa atat pentru producatorii si procesatorii mici cat si pentru consumatori. Noi, Ministerul, ca si autoritate publica sustinem acest tip de activitate, iar autoritatile locale au obligatia sa identifice produsele care pot deveni branduri locale si sa sprijine neconditionat producatorii locali”, a declarat Oros.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Totodata, oficialul a evidentiat importanta promovarii in randul tinerilor a consumului de produse romanesti prin intermediul educatiei, atat in scoli cat si in familie.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>