Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
4 noi produse romanesti, sub lupa Comisiei Europene

Ministerul Agriculturii anunta ca avem alte 4 noi produse romanesti analizate de Comisia Europeana pentru a primi statut de produs provenit dintr-o "origine protejata".
"Alte patru produse se afla deja in proces de verificare la Comisia Europeana: cascavalul de Saveni - IGP (Indicatie Geografica Protejata), salata cu icre de stiuca de Tulcea - IGP (Indicatie Geografica Protejata), salata traditionala cu icre de crap - STG (Specialitate Traditionala Garantata), placinta dobrogeana – IGP (Indicatie Geografica Protejata)”, a declarat ministrul Oros, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului.
Ministrul Nechita-Adrian Oros a deschis, impreuna cu secretarul de stat Emil Dumitru, targul dedicat Zilei Nationale a Romaniei, "Mancam si traim romaneste”. Cu aceasta ocazie, ministrul a inmanat grupurilor aplicante dovada inregistrarii in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate pentru cele doua produse recent recunoscute, "Carnati de Plescoi" si "Telemea de Sibiu".
"Targul de produse traditionale pe care l-am organizat in curtea Ministerului cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei este un mesaj simbolic pe care vrem sa-l transmitem taranului roman, fermierului roman, tuturor celor care traiesc in mediul rural, tuturor celor care pun in valoare materiile prime locale prin metode traditionale, care dateaza din timpuri stravechi. Aceste produse traditionale, alaturi de taranii ospitalieri si gospodari din mediul rural, alaturi de traditiile care inca se mai pastreaza si de peisajele din satul romanesc fac mult bine imaginii Romaniei si suntem datori sa sustinem acest lucru. Avem aici un exemplu de lant scurt, unde producatorul/ procesatorul se intalneste direct cu consumatorul, fara intermediari. Este un concept larg raspandit in Europa, la noi mai putin, dar credem ca merita sa sprijinim acest demers pentru ca este o activitate, in primul rand mai sanatoasa atat pentru producatorii si procesatorii mici cat si pentru consumatori. Noi, Ministerul, ca si autoritate publica sustinem acest tip de activitate, iar autoritatile locale au obligatia sa identifice produsele care pot deveni branduri locale si sa sprijine neconditionat producatorii locali”, a declarat Oros.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodata, oficialul a evidentiat importanta promovarii in randul tinerilor a consumului de produse romanesti prin intermediul educatiei, atat in scoli cat si in familie.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » MADR: Am notificat deja Comisia Europeana. Avem nevoie de peste 1 miliard de lei
- » Oros, MADR: Cumparati produse romanesti, chiar daca par a fi mai scumpe decat cele din import
- » Bugetul PAC, majorat de Comisia Europeana
- » Comisia Europeana ne avertizeaza sa oprim taierile ilegale de padure
- » Ministerul Agriculturii porneste ancheta pentru a afla sursa gripei aviare
Comentarii
0 comentarii