Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 noi produse romanesti, sub lupa Comisiei Europene

4-noi-produse-romanesti-sub-lupa-comisiei-europene

Ministerul Agriculturii anunta ca avem alte 4 noi produse romanesti analizate de Comisia Europeana pentru a primi statut de produs provenit dintr-o "origine protejata".


"Alte patru produse se afla deja in proces de verificare la Comisia Europeana: cascavalul de Saveni - IGP (Indicatie Geografica Protejata), salata cu icre de stiuca de Tulcea - IGP (Indicatie Geografica Protejata), salata traditionala cu icre de crap - STG (Specialitate Traditionala Garantata), placinta dobrogeana – IGP (Indicatie Geografica Protejata)”, a declarat ministrul Oros, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului.
 
Ministrul Nechita-Adrian Oros a deschis, impreuna cu secretarul de stat Emil Dumitru, targul dedicat Zilei Nationale a Romaniei, "Mancam si traim romaneste”. Cu aceasta ocazie, ministrul a inmanat grupurilor aplicante dovada inregistrarii in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate pentru cele doua produse recent recunoscute, "Carnati de Plescoi" si "Telemea de Sibiu". 
 
"Targul de produse traditionale pe care l-am organizat in curtea Ministerului cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei este un mesaj simbolic pe care vrem sa-l transmitem taranului roman, fermierului roman, tuturor celor care traiesc in mediul rural, tuturor celor care pun in valoare materiile prime locale prin metode traditionale, care dateaza din timpuri stravechi. Aceste produse traditionale, alaturi de taranii ospitalieri si gospodari din mediul rural, alaturi de traditiile care inca se mai pastreaza si de peisajele din satul romanesc fac mult bine imaginii Romaniei si suntem datori sa sustinem acest lucru. Avem aici un exemplu de lant scurt, unde producatorul/ procesatorul se intalneste direct cu consumatorul, fara intermediari. Este un concept larg raspandit in Europa, la noi mai putin, dar credem ca merita sa sprijinim acest demers pentru ca este o activitate, in primul rand mai sanatoasa atat pentru producatorii si procesatorii mici cat si pentru consumatori. Noi, Ministerul, ca si autoritate publica sustinem acest tip de activitate, iar autoritatile locale au obligatia sa identifice produsele care pot deveni branduri locale si sa sprijine neconditionat producatorii locali”, a declarat Oros.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Totodata, oficialul a evidentiat importanta promovarii in randul tinerilor a consumului de produse romanesti prin intermediul educatiei, atat in scoli cat si in familie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016