Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Chesnoiu, MADR: Incurajez romanii sa cumpere produse romanesti

chesnoiu-madr-incurajez-romanii-sa-cumpere-produse-romanesti

In ciuda absentei unor masuri concrete si clare, seful MADR incurajeaza romanii sa cumpere produse romanesti si le transmite fermierilor ca ar trebui sa produca mai mult pentru piata interna.


Ministrul a prezentat marti cateva dintre programele de sprijin ce vor fi derulate in acest an. Astfel, au fost prezentate modificarile ce au fost aduse proiectelor de acte normative elaborate la nivelul MADR, care s-au aflat in consultare publica in ultimele 10 zile.
 
In urma procesului de dezbatere publica a proiectului de act normativ ce vizeaza sustinerea productiei de legume in spatii protejate, ministrul Agriculturii a prezentat noua forma a actului consolidat ce va merge spre avizare si apoi spre aprobare, in sedinta de Guvern. Au fost primite propuneri de la fermieri din diferite bazine legumicole importante din tara si in urma analizei acestora au fost elaborate noile propuneri ale actului normativ.
 
Astfel, pentru tomatele cultivate in ciclul I si in ciclul II de productie, pentru a incasa valoarea sprijinului maxim de 4.000 euro/ beneficiar (3.000 euro/beneficiar pentru ciclul I si 1.000 euro/beneficiar pentru ciclul II), productiile vor trebui sa fie valorificate astfel: Pentru ciclul I – intre 1 martie si 10 iunie; Pentru ciclul II – intre 15 octombrie si 9 decembrie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
In privinta productiilor minime necesare, trebuie realizate 3.000 kg/1.000 mp, fata de forma initiala a actului normativ care prevedea realizarea unei cantitati de 5.600 kg/1.000 mp.
 
Referitor la sustinerea legumelor deficitare, beneficiarii pot primi 1.000 euro pentru productiile valorificate in perioada 15 octombrie – 9 decembrie, iar productiile minime necesare pentru 1.000 mp trebuie sa fie pentru:
castraveti 4.000 kg, fata de 5.600 kg;
ardei gras/ lung 2.000 kg;
fasole pastai 1.500 kg;
spanac 1.000 kg;
salata 15.000 plante, fata de 1.440 kg;
ceapa verde 100.000 bulbi, fata de 1.000 kg.
 
"Tinand cont de factorii de risc prezenti in agricultura si de tot ceea ce se intampla la nivel european si chiar global, legumicultorii au nevoie de un sprijin concret pe care l-am prevazut in actul normativ. Am pornit toate programele MADR de la analiza indicatorilor de rezultat, de la modul in care noi ne situam in balanta comerciala, plecand de la productie si asigurarea consumului din resurse proprii nationale raportat la ceea ce inseamna importuri. Incurajez cetatenii romani sa consume produse romanesti si fermierii sa produca mai mult pentru piata interna, astfel incat lantul scurt dintre fermieri, producatori si consumatori sa fie unul cat mai eficient", a afirmat ministrul Adrian Chesnoiu.
 
In tot procesul de implementare al programului, un rol important il are Autoritatea Nationala Fitosanitara, care preleveaza probe de legume, in vederea monitorizarii reziduurilor de pesticide, astfel incat pe masa consumatorilor sa ajunga doar produse sigure pentru consum.
 
Bugetul total al programului productiei de legume in spatii protejate este de 225 milioane lei.
 
In ceea ce priveste  programul de sustinere a usturoiului, valoarea sprijinului de 3.000 euro / cultura / ha / beneficiar se va acorda pentru productiile valorificate in perioada 1 iunie – 21 decembrie, iar productia minima necesara este de 3 kg usturoi/10 mp. Programul beneficiaza de un buget total de 22,2 milioane lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016