Publicat in: Stiri
Odata cu vremea perfecta de afara, este timpul ca si gospodaria ta sa arate impecabil. Si cum te poti bucura mai bine de aceasta perioada din an, decat daca te ingrijesti sa-ti pui un gazon superb in curtea casei, de care se vor bucura si cei mici, dar si prietenii care vor dori sa vina in vizita la fiecare final de saptamana.



Un gazon nu necesita o munca extrem de complexa, dar e sensibil, motiv pentru care sunt cateva lucruri la care trebuie sa fii foarte atent, ca sa nu te trezesti mai tarziu ca ai muncit degeaba si trebuie sa il schimbi. Daca vrei sa te bucuri de un covor verde minunat in lunile care urmeaza, nu mai astepta si pune-te pe treaba.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

4 trucuri pentru un gazon perfect in aceasta primavara in curtea ta:


1. Pregatirea terenului

Pentru gazon, este foarte important sa folosesti ingrasaminte cu potasiu atunci cand pregatesti terenul. Fii atent la sol, pentru ca dupa ce ai pus gazon pe el iti va fi foarte greu sa mai cresti altceva acolo. Cel mai bine ar fi ca pregatirea terenului sa o faci cu cateva saptamani inainte de a planta gazonul Pana sa incepi insamantarea, trebuie sa cureti zona de buruieni, fie ca folosesti un erbicid, fie ca bagi plugul, iar nivelarea trebuie facuta cu o simpla grebla.


2.  Momentul potrivit pentru insamantare

In mod ideal, toamna ar trebui insamantat terenul, pentru ca in acest fel va prinde mai multa rezistenta la frig. Insa daca abia acum te-ai decis ca vrei un gazon perfect de care sa te bucuri pana la sfarsit de toamna, poti face insamantarea si acum, marele avantaj fiind ca in aceasta perioada va creste mai repede. Prima parte a insamantarii va necesita o mare atentie si, in aceeasi masura, multa munca. In primele saptamani trebuie sa fii permanent prezent pentru a putea ingriji gazonul, asa ca evita perioadele in care tu si familia ta aveti alte planuri. Foloseste pentru insamantare aproximativ 4 kilograme la 100 de metri patrati si alege o zi calma, in care vantul nu se simte.


3. Trebuie ingrijit constant

Un gazon perfect inseamna munca si timp dedicat. Pentru a avea acel covor verde impecabil, obisnuieste-te sa tunzi gazonul, in medie, in fiecare saptamana, iar pentru ca treaba sa mearga mai repede si mai eficient, foloseste o motocositoare performanta, care te va ajuta sa termini totul mult mai repede. Tunderea gazonului tine insa si de perioada anului in care te afli. Primavara, poti sa-l tunzi la 4 zile, vara te poti apuca de treaba o data la doua saptamani, iar toamna, undeva la o tundere saptamanala. In perioadele foarte calde ale anului, gazonul ar trebui sa aiba cel putin 5 centimetri si cel mult 7, iar in restul sezonului, undeva la 4 centimetri.


4. Asigura-i o irigare constanta

Fara apa, gazonul tau nu va putea trai. Are nevoie de un climat umed si o irigare constanta. Daca nu ploua, gazonul va avea nevoie de doua irigari pe zi, iar aici e recomandat sa folosesti un sistem automatizat.


Sursa foto: Shutterstock / Copyright: ppa
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Asociatia Producatorilor Agricoli Braila isi exprima ingrijorarea fata de masurile restrictive privind irigarea culturilor
Asociatia Producatorilor Agricoli – APA – Braila, isi exprima ingrijorarea, fata de masurile...
Cultivarea capsunilor - irigarea in cultura capsunului
Irigarea culturii este o verigă tehnologică ce influenţează foarte mult cantitatea şi calitatea...
Agricultorii braşoveni, dezinteresaţi de irigarea terenurilor
Niciun agricultor din judeţul Braşov nu s-a arătat interesat de irigarea terenurilor, conform...
Lucrările de îngrijire (combaterea buruienilor, bolilor şi dăunătorilor şi irigarea) în agricultura ecologică
Combaterea buruienilor în sistemul de agricultură ecologică. Buruienile reprezintă plante pe...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton