Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
60 la suta din suprafata pomicola este in declin si necesita subventii
Este anuntul facut de ministrul Agriculturii in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar.
Pomicultura romaneasca este la acest moment in grea suferinta, mai bine de jumatate din cele 170.000 de hectare de livezi fiind in declin, iar productia fiind mult sub capacitatile maxime. Aceasta constatare a fost facuta de ministrul Daniel Constantin, invitat zilele trecute la o conferinta pe teme de agricultura organizata de Ziarul Financiar, acesta precizand totodata ca singura solutie de iesire din aceasta situatie sunt subventiile acordate pentru pomicultura.
In acest context, in cadrul PNDR 2014-2020 a fost inclus si un program de reconversie in pomicultura, caruia ii vor fi alocate 260 de milioane de euro, cu ajutorul carora vor putea fi reabilitate în jur de 35.000 de hectare de plantatii pomicole, obiectivul fiind ca pana la finele anului 2020, Romania sa atinga o suprafata de 200.000 de hectare cu livezi.
Mai multe detalii despre plantarea, ingrijirea si combaterea daunatorilor la alti pomi fructiferi gasiti aici>>
Declinul patrimoniului pomicol romanesc a inceput in urma cu cinci ani, perioada in care s-a ajuns de la 207.000 de hectare la doar 142.200 de hectare ocupate in prezent de livezi care dau rod, principala cauza a acestui declain fiind lipsa investitiilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Productia de fructe in 2012 fost de circa 1,2 milioane de tone, cele mai importante fiind productiile de mere, 435.414 tone tone si de prune, 424.000 tone. Productia interna asigura 70 la suta din necesarul de consum, estimat la 1,4 milioane de tone, specialistii in pomicultura fiind de parere ca productia autohtona de fructe nu reflecta nici pe departe potentialul real al Romaniei.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura