Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Schimbarile in bine sunt vizibile dupa prima luna de la reducerea TVA la alimente

daniel-constantin-schimbarile-in-bine-sunt-vizibile-dupa-prima-luna-de-la-reducerea-tva-la-alimente

Ministrul spune ca in aceasta perioada s-a relansat consumul, iar vanzarile fiscalizate au crescut cu pana la 15 la suta.


Zilele trecute Caravana PNDR s-a aflat in judetul Timis,  ocazie cu care ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a intalnit cu fermierii din judet. in cadrul acestor intalniri, constantin a vorbit si despre efectele reducerii TVA la Alimente, spunand ca acestea s-au facut deja simtite pe parcursul lunii trecute, constatandu-se o relansare a consumului si o crestere a vanzarilor fiscalizate.
 
„Statisticile arata ca a existat o scadere a pretului, asa cum ne asteptam, cu 12% in luna iunie. Ramane o intrebare legitima respectiv daca scaderea s-a realizat dupa ce preturile au fost in prealabil crescute artificial sau daca este o scadere reala. Este o intrebare la care vom raspunde in perioada urmatoare, in masura in care vom colecta datele prin Consiliul Concurentei, care are o analiza in acest sens si vom prelucra datele pe care le ofera anual, lunar, Institutul National de Statistica”, a afirmat Daniel Constantin.
 
Ministrul nu a putut insa preciza  daca relansarea consumului este una reala sau bazatape eliminarea pietei negre.
 
„Sigur, nu pot sa spun ca o relansare a consumului este reala sau bazata pe eliminarea pietei negre. Indiferent care este realitatea, efectul este foarte bun. Astazi avem vanzari fiscalizate mai mari cu 12%, cu 15%, este un lucru imbucurator, asta ne-am dorit: sa relansam consumul, sa oferim in momentul in care creste cererea si, automat, si pentru producatori, pretul se imbunatateste. Si asta vrem sa stimulam in perioada urmatoare”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
El a subliniat ca datele obtinute in acest sens ofera argumente suficiente 'sa mergem in fata Fondului Monetar International si sa spunem ca vrem sa reducem TVA de la 24% incepand cu 1 ianuarie".
 
„Daca ne vom atinge acest obiectiv, atunci discutiile pe care le vedeti in aceste zile — ca este sau nu este de acord FMI — pe presupuneri, nu ar mai fi justificate pentru ca ne-am baza pe cifre reale. Prima luna, iunie, arata cu adevarat cresteri, incasari la bugetul de stat mult mai mari cu un TVA de 9%. Sper ca aceasta incasare sa se mentina si in urmatoarele luni, astfel ca sa avem aceasta sustinere de reducere a TVA la 19% sustenabila in fata FMI”, a mentionat ministrul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016