Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
În 2011, Doljul va avea mai puţine terenuri irigate decât anul trecut
Judeţul Dolj va avea în acest an numai 50.000 de hectare de teren agricol irigate, o suprafaţă extrem de mică, spune Cornel Popa, directorul adjunct al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF).
„Din punctul meu de vedere, este o suprafaţă foarte mică. Anul trecut, au fost irigate peste 70.000 de hectare. Din punct de vedere al irigaţiilor, Doljul are cele mai mari amenajări după Brăila. Posibilităţi tehnice sunt, însă de anul trecut au dispărut subvenţiile care se acordau la energia electrică. Din această cauză, au scăzut drastic şi suprafeţele irigate. În acest moment, discutăm unele soluţii cu Comisia Europeană pentru acordarea unor compensaţii pentru agricultori“, spune Popa.
Potrivit acestuia, la nivel naţional există posibilităţi de irigare pentru 600.000 de hectare. Suprafaţa şi cantitatea irigaţiilor depind în mare măsură de câte precipitaţii vom avea în acest an. Alte soluţii ar fi însămânţarea terenurilor cu soiuri mai rezistente la secetă.
Irigatorii vor subvenţii pentru zonele secetoase
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Din acest an, statul ar putea relua subvenţiile pentru anumite culturi importante, dar deficitare, cum ar fi soia nemodificată genetic sau orezul. Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că România şi-ar putea extinde culturile de orez, putând deveni chiar exportatoare.
Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura