Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

În România curge lapte şi miere. Bio!


Sute de mii de tone de alimente bio româneşti trec graniţa în fiecare an. Cerealele şi fructele de pădure sunt cele mai căutate. Din păcate, deocamdată mai mult în formă brută, scrie Capital.

Suprafața de teren cultivat în regim ecologic a crescut, în ultimul deceniu, de circa 15 ori la nivelul României. Potrivit datelor prezentate în cadrul Romanian Organic Forum 2011 de către Daniela Rebega, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii, dacă în 2000 aveam puțin peste 17.400 de hectare cultivate eco, în 2010 există peste 260.000 de hectare care se încadrează în această categorie. Cerealele și flora spontană ocupă, fiecare, circa o treime din această suprafață, plantele oleaginoase și proteice reprezintă 17% din total, pășunile și plantele furajere – 14%, în timp ce viile și livezile (cu 1,3%) și legumele (cu 0,3%) ocupă ultimele locuri la acest capitol.

Și zootehnia ecologică a crescut semnificativ, mai ales pe sectorul ovine și caprine. Iar autoritățile arată că, față de 2006, numărul procesatorilor eco s-a dublat (ajungând la 70 în prezent). Dar vestea și mai bună este că, începând din 2008, România a exportat produse ecologice în valoare de peste 100 de milioane de euro pe an, arată reprezentanții Ministerului Agriculturii, ceea ce situează țara noastră în primii 20 de exportatori bio din lume.

Unul dintre cei aflați în spatele acestei performanțe este Marius Gabor, din Deva, patronul producătorului de paste făinoase organice Petras Bio.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Noi exportăm cam 30% din producție, în general către Germania, Danemarca, Spania, Austria și Ungaria. Restul se vinde pe plan local, mai ales prin intermediul magazinelor specializate, dar am început să intrăm și în supermarketuri“, spune el. Gabor a intrat în domeniu în 2006, când a renunțat la tot ce obținuse în cariera anterioară. „Ne-am bazat pe faptul că România are deja suprafețe foarte mari pe care se practică de facto agricultura bio. În primii doi ani, am venit cu bani de acasă, dar apoi am început să evoluăm. În 2010 cred că vom avea o creștere a cifrei de afaceri cu 70% și un al doilea an cu rezultate financiare pozitive“, explică acesta.

Și apicultura ecologică este din ce în ce mai bine reprezentată în comerțul internațional al României. Astfel, dacă în 2006 se exportau 756 de tone de miere ecologică, în 2009, cantitatea a crescut la 1.400 de tone, în valoare de peste patru milioane de euro. Peste 95% din mierea bio exportată ajunge în Uniunea Europeană.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016