Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
În unele zone din Ialomiţa şi Călăraşi se manifestă atacul de cărăbuşeii cerealelor
Potrivit monitorizarilor realizate de consultantii Agroadvice, in judetele din sudul tarii se manifesta cu intensitate mare atacul de carabuseii cerealelor - Anisoplia spp. In aceasta faza, adultii sunt cei care produc pagube directe culturii. Tot acum este perioada cind se se produce masiv eclozarea oualelor si aparitia larvelor de plosnite ale cerealelor. Atacul acestor insecte se produce acum cu precadere la cerealele de primavara.
La aparitia atacului trebuie aplicate imediat tratamente cu insecticide de contact, in caz de intensitate mare a atacului se vor folosi insecticide cu actiune combinata de contact si sistemica, cu dozele de aplicare ale produselor la nivelul maxim al dozelor recomandate.
Situatia in culturile de rapita
In mod normal nu mai pot aparea probleme majore in aceasta perioada. Cultura trebuie monitorizata in continuare, pentru ca mai poate aparea atac de afide, de obicei intensitatea atacului nu este asa de mare incat sa produca pagube majore. Mult mai periculos este atacul de paduche cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae), daca intesitatea atacului este mare, tratamentul trebuie aplicat imediat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe agenda fermierilor
In luna iunie in mod obisnuit poate incepe recoltatul la mazare, la rapita si mai ales la orz si secara. Este momentul potrivit pentru intocmirea de actiuni pentru perioada imediat urmatoare: planul operativ al campaniei de primavara, pregatirea combinelor, masinilor si utilajelor necesare, repararea, curatirea si dezinfectarea spatiilor de depozitare, evaluarea culturilor care urmeaza sa fie recoltate controlul si aprobarea loturilor seminciere.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura