Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pomicultura: soiuri de mar rezistente la boli si daunatori
Prima
Pom de vigoare mare, mar cu rezistenta foarte buna la boli (rapan, fainare). Fruct de marime mijlocie, de culoare galben-verzui acoperit de rosu pe partea insorita; pulpa este suculenta, usor aromata, de consistenta buna care da posibilitatea de pastrare pana in luna decembrie. Maturitatea de recoltare - in zona de sud este la inceputul lunii august si in zonele de deal in lunile septembrie-octombrie;
Altoire - Recomandat a se altoi pe portaltoiul M9; Polenizatori - Florina, Auriu de Bistrita , Pionier;
Origine - Obtinut in SUA
Florina
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pom de vigoare mijlocie, imun la rapan; Fructe supramijlocii sau mari, sferic turtite sau tronconice, culoarea de fond galbena acoperita cu rosu anilina cu lenticele albicioase pe toata suprafata fructului; pulpa este consistenta de culoare crem, potrivit de dulce si slab acidulata, placut aromata, de calitate superioara pentru masa; Recoltare - Maturitatea de recoltare la mijlocul lunii octombrie, in zona colinară si la sfarsitul lunii septembrie in zona de sud. Perioada de pastrare si consum este noiembrie- martie. Altoire - Recomandat a se altoi pe portaltoiul M9. Polenizatori - Pionier, Voinea, Prima, Idared.
Origine: obtinut in Franta (Statiunea Angers) si introdus in cultura in anul 1977, apoi licentiat si autorizat pentru productie la noi in tara din 1993.
Pionier
Pom de vigoare mijlocie, tip spur care intra timpuriu pe rod; este rezistent la rapan si fainare, necesita doua - trei tratamente si numai in anii ploiosi. Fructul are in medie 150 grame, este sferic turtit, rosu pe toată suprafata; pulpa este alba, suculenta si cu gust bun. Recoltare - Maturitatea de recoltare este in prima decada din luna septembrie si se poate pastra pana in decembrie. Altoire - Se recomanda a se altoi pe portaltoiul M9. Polenizatori - Romus 2, Florina, Prima
Origine: obtinut la Statiunea Voinesti, judetul Dambovita din incrucisarea (Jonathan x Verzisoare) x Prima (Vf); soiul a fost omologat în anul 1983
Romus 3
Descriere -Pomul este de vigoare mica si rodeste pe ramuri scurte. Prezinta in schimb rezistenta mare la rapan. Fructele sunt mijlocii, sferice, usor asimetrice; pielita groasa si acoperita cu ceara, rezistenta la manipulare si transport are culoare alb verzuie si acoperita cu rosu 50% din suprafata; pulpa este alb galbuie, suculenta si acidulata, potrivitde dulce cu gust mediocru.
Generos
Soi cu rezistenta foarte buna la boli si daunatori; Fructe supramijlocii 160-170 grame, de culoare rosu deschis pe fond verde galbui ce se pastreaza pana in lunile decembrie-februarie. Pulpa este de culoare galbena, fina, cu gust placut, putin aromat; Recoltare - Maturitatea de recoltare - septembrie, se pastreaza pana in luna martie; Altoire - Recomandat a se altoi pe portaltoiul M9. Polenizatori - Pionier, Romus 3 si Jonathan;
Origine Obtinut la Statiunea Voinesti, judetul Dambovita, din incrucisarea: (Parmain d'or x M. Kaido) x (Jonathan x H53-39-2) x Frumos de Voinesti; soi omologat in anul 1982.
Ciprian Pom: vigoare medie ; Fruct: Forma este sferica, usor turtit la capete; epidermae rosie - inchis, uniforma; calibru este de 140-150 g, avand pulpa alb - galbui, crocanta; gustul este dulce - acidulat; armonios ; Aprecieri generale: necesita rarire; Recoltare - Epoca de maturare: a II-a decada a lunii octombrie in zona de deal; Productivitate mare; Altoire - Se recomanda a se altoi pe M9; Polenizatori: Generos, Pionier, Frumos de Voinesti;
Origine Romania, SCDP Voinesti.
Surse: Gazeta de agricultura / SCDP Baneasa / Agentia Nationala de Consultanta Agricola / agroazi.ro
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.52 din 21 voturi
Urmareste-ne pe Google News