Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
A dispărut interesul pentru creşterea animalelor Marea zootehnie a Iaşului: câte o vacă la nivel de gospodărie
Peste 90 la sută din bovinele crescute la nivelul judeţului Iaşi provin din gospodăriile particulare, făcând din zootehnie un sector în care este greu de obţinut performanţă. Potrivit datelor oferite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi, numărul animalelor crescute în judeţ a înregistrat o uşoară scădere faţă de 2007, dar a revenit anul acesta pe un trend ascendent, mai ales după ce s-au anunţat noi subvenţii începând din 2011 pentru crescătorii de bovine.
Dacă la nivelul anului 2007, în judeţul Iaşi, erau înregistrate 4.139 de bovine crescute în ferme şi 88.309 în gospodăriile populaţiei, în acest an numărul lor a fost în scădere, mai ales în ceea ce priveşte animalele provenite din fermele individuale. În cifrele DSVSA Iaşi mai sunt în evidenţă doar 83.267 de bovine aparţinând persoanelor fizice din mediul rural, cu 5.000 de capete mai puţin faţă de anul 2007.
„Majoritatea bovinelor sunt crescute în gospodării, acolo unde nu există mai mult de una-două vaci. Scăderea numărului de capete este legată şi de schimbarea regulilor privind acordarea de subvenţii, atât pe cap de animal, cât şi în ceea ce priveşte cota de lapte”, ne-a declarat Gabriel Ciobanu, din cadrul DSVSA Iaşi. Anul cel mai greu pentru zootehnia ieşeană a fost 2009, când numărul bovinelor crescute în gospodării se apropia de 80.000 de capete, în timp ce în fermele mari nu erau mai mult de 4.400 de vite.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Evenimentul
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Iasiul gazduieste in premiera evenimentul International Wine Contest
- » Un nou laborator de verificare a calitatii lanei, inaugurat la Iasi
- » Efectivele de bovine s-au redus cu 3,3 la suta in ultimul an
- » Intalnire a fermierilor din Regiunea de Nord-Est si Republica Moldova cu autoritatile, la Iasi
- » Intalnirea Anuala a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est si Republica Moldova, in 16 mai, la USAMV Iasi
Ultima ora
- » APIA: Platile sub forma de ajutor pentru cei care cresc porci si pasari, activate
- » AFIR: Agricultorii care primesc fonduri PNDR pot cere suspendarea contractului
- » ANSVSA: Virusul PPA, gasit in insecte care se hranesc cu sangele porcilor
- » Productii mari se obtin cu o fertilizare optima
- » APIA confirma inceperea platilor pentru motorina folosita in trimestrele III si IV din 2020
Comentarii
0 comentarii