Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost lansata axa prioritara 4 in cadrul Programului Operational pentru Pescuit


Miercuri, 10 februarie, domnul Mihail Dumitru, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale a susţinut o conferinţă de presă cu prilejul lansării Axei prioritare 4 a Programului Operaţional de Pescuit (POP).

Acesta a declarat: "Pana acum am avut o problema majora legata de sistemul de implementare a proiectului, anul trecut sistemul a fost complet refacut, astfel incat sa avem certitudinea ca gestiunea acestui program se face respectand regulile de gestiune financiara a Comisiei Europene. In prezent, asteptam ca noul proiect sa fie acreditat de catre Curtea de Conturi pentru a putea trece ulterior la primirea proiectelor si implicit la acordarea banilor catre beneficiari".
Astfel, pentru derularea măsurilor din această Axă, au fost alocate din fondul European pentru Pescuit 100 de milioane de euro. Acţiunile propuse prin intermediul Axei 4 a POP urmăresc dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti prin sprijinirea aplicării unor strategii integrate de dezvoltare locală, elaborate de grupuri parteneriale locale (GL-uri).

Axa 4 susţine identificarea unor soluţii pentru problemele de ordin economic, social şi de mediu generate de fenomenul de epuizare a stocurilor de peşte şi declinul activităţilor de pescuit. Scopul acestor măsuri este acela de a ajuta comunităţile şi zonele pescăreşti să găsească noi resurse sustenabile pentru diversificarea activităţilor economice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în mod sustenabil, pe termen lung. „Urmărim creşterea condiţiilor de viaţă, a nivelului de trai a pescarilor, scopul fiind să păstrăm aceste comunităţi acolo unde ele au existat dintotdeauna, să evităm depopularea acestora şi chiar dacă există un declin al activităţii de pescuit, aceste comunităţi să rămână, să trăiască şi să muncească în aceste zone”, a declarat ministrul agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h

Tot în cadrul acestei conferinţe de presă, ministrul Mihail Dumitru a prezentat concluziile Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (CMPOP). Astfel, ministrul agriculturii a prezentat calendarul aprobat cu ocazia întrunirii CMPOP, acesta fiind principalul instrument de informare, consultare şi accesare a fondurilor comunitare destinate dezvoltării şi modernizării sectorului de pescuit.

Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007- 2013 al României este finanţat din Fondul European pentru Pescuit (FEP) fiindu-i alocat, pentru perioada de programare 2007 – 2013, un buget de 307.618.942,7 Euro din care 230.714.207 Euro reprezintă contribuţia FEP.

La acest eveniment au mai participat domnul Stefanos Samaras, şef unitate în cadrul DG MARE, doamna Simona Lupu, desk officer pentru România, alături de domnul Dănuţ Apetrei, secretar de stat în MADR şi domnul Cristian Apostol, directorul general al AM POP.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton