Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sezonul de pescuit lufar si stavrid, inceput oficial

sezonul-de-pescuit-lufar-si-stavrid-inceput-oficial

Pescarii au un motiv in plus de bucurie, intrucat sezonul de pescuit lufar si stavrid a inceput oficial.


Cele mai populare specii de pesti care se pescuiesc acum in Marea Neagra sunt: lufar, stavrid, zargan. Cei care sunt amatori de peste la masa, trebuie neaparat sa incerce aceste specii, care au carnea delicata si gustoasa. Daca au noroc, in anumite zile pot gasi in piete chiar si stavrid, care este destul de scump, dar si lufar, care consta cam 40 lei/kg. Cererea pe piata de astfel de pesti este foarte mare, iar asociatiile de pescari prind prea putin.
 
Stavridul apare in zone portuare, poate fi prins de pe dig, dar si de pe barca. Pe plaja Corbu, din luna noiembrie, pescarii sunt la pescuit de lufar si stavrid. Unii prefera alte zone considerate ca fiind locuri excelente de pescuit stavrid si anume: plaja Navodari, plaja Vama Veche, digul de Sud Agigea, digul de Sud sau Nord de la Midia si digul de Sud de la capat Agigea.
 
Stavridul este cel mai apreciat peste comestibil si chiar cel mai gustos peste, preferat de romani. Despre acest peste se spune ca se apropie de tarm in bancuri, dupa ce s-a racit vremea toamna. De regula, el adera la zona din apropierea tarmului si, ocazional, merge in adancuri. Se hraneste cu pesti mici, zooplancton si uneori cu anumite nevertebrate bentice sau creveti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Despre stavridul din Marea Neagra (specia Trachurus mediterraneus ponticus) s-a spus ca a fost unul dintre principalii pesti comerciali din Marea Neagra, pana la sfarsitul anilor '90. Expertii spun ca sunt doua forme ale acestei specii, una care are corpul mic, cu lungimea de 20 cm si una mare, care are corpul chiar si de 55 cm lungime.
 
Lufarul este un peste rapitor, considerat mai agresiv, dar foarte delicios, are un gust specific, este bogat in minerale esentiale – fier si magneziu. La fel ca stavridul, si lufarul traieste in bancuri, dar mult mai mici. Lufarul se prinde mai greu, este nevoie de lansete de actiune mare, linguri de 100-180 g cu forme speciale si fir gros transparent de 0,40 mm. Unul din cele mai bune locuri de pescuit lufar este digul din partea de nord a Cazinoului Constanta.
 
Chiar daca pescarii prind acesti pesti in aceasta perioada, de multe ori ii pastreaza pentru meniurile de Craciun si Anul Nou. Ei nu renunta, din cauza pandemiei, la traditiile familiale, cand stau la masa cu cei dragi si mananca si stavrid de sarbatori.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.6 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016