Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
A fost semnat primul acord dintre AFIR si o institutie din mediul academic
Evenimentul a adus in prim plan parteneriatul inovativ intre AFIR si USAMVBT, care sta la baza asigurarii premiselor dezvoltarii durabile a mediului rural din Regiunea de dezvoltare vest – Timisoara.
Conferinta a fost organizata in Aula Magna a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara de catre institutia de invatamant in parteneriat cu AFIR.
„Principalul obiectiv pe care ni l-am propus prin acest parteneriat este promovarea Programului National de Dezvoltare Rurala prin informarea studentilor despre oportunitatea accesarii fondurilor europene pentru investitii agricole si non-agricole. Acesti tineri sunt cei care vor face posibila trecerea de la o agricultura arhaica la agricultura performanta, prin cercetare si inovare in acest sector si tot ce inseamna evolutie in domeniu. As vrea sa folosim aceasta oportunitate, permisa de cadrul legislativ, si sa dam posibilitatea tinerilor studenti de a fi implicati in zone efectiv practice, chiar si in pregatirea urmatorului exercitiu financiar, in realizarea unor studii de specialitate, inclusiv in monitorizarea indicatorilor de performanta prevazuti in proiecte finantate de Agentie.”, a mentionat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
In cadrul conferintei, a avut loc semnarea acordului de parteneriat cu USAMVBT din Timisoara. „Vrem sa ajutam studentii nostri sa inteleaga ceea ce inseamna si care este importanta accesarii fondurilor europene pentru tineri, pentru afacerile lor si pentru tara noastra. De asemenea, incurajam actiunile practice in cadrul internship-urilor la nivel interinstitutional si speram ca acest parteneriat sa fie multiplicat la nivelul altor institutii de invatamant din Romania. In acelasi timp, urmarim dezvoltarea unor parteneriate cu terti pentru participarea la proiecte internationale privind dezvoltarea rurala ” a declarat prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rector al USAMV a Banatului din Timisoara.
Evenimentul a adus in prim plan parteneriatul inovativ intre AFIR si USAMVBT, care sta la baza asigurarii premiselor dezvoltarii durabile a mediului rural din Regiunea de dezvoltare vest – Timisoara.
„Ar trebui sa ne uitam cu totii sa vedem ce inseamna aceasta masiva investitie si sustinere din fonduri europene in sectorul agricol romanesc. Daca am pornit de la un plug, o brazda, astazi avem tractoare si echipamente de cea mai inalta tehnologie care au facut posibila racordarea agriculturii noastre la toate provocarile prezentului, cat si la cele ale viitorului. Cred ca parteneriatul nostru vizeaza atat trecutul institutional, dar mai ales prezentul si viitorul generatiilor pe care cu onoare le formati si de ale caror cunostinte vom beneficia. Consider ca este important sa ii atragem pe tinerii studenti care vor fi specialistii de maine, dar si, din perspectiva noastra, potentialii nostri beneficiari sau cei care vor gestiona afacerile dezvoltate in agricultura.”, a precizat Adrian Chesnoiu.
Totodata, conferinta a gazduit evenimentul regional de prezentare a platformei inovative de colaborare institutionala pentru dezvoltarea durabila a mediului rural, a informatiilor privind fondurile disponibile pentru finantarea proiectelor de investitii in agricultura si a informatiilor privind Planul strategic pentru PAC post 2020, dar si prezentarea aplicatiei Catalogul Produselor Alimentare Certificate (CPAC), dezvoltata de AFIR. Aplicatia CPAC permite utilizatorilor sa acceseze, in timp real, informatii cu privire la produsele agroalimentare inregistrate pe scheme nationale si europene de calitate, precum si detalii complete referitoare la producator si la retetele utilizate.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura