Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AAC: Agricultura trebuie declarata sector strategic, de siguranta nationala

aac-agricultura-trebuie-declarata-sector-strategic-de-siguranta-nationala

AAC solitica autoritatilor ca agricultura sa fie declarata sector strategic, de siguranta nationala. Iata ce presupune acest lucru.


"Romania este o tara preponderent agricola; 45% din populatie locuieste in mediul rural; 20% din angajatii Romaniei lucreaza in sectorul agroalimentar; omenirea are nevoie de hrana, iar la nivel local, fermele din Romania pot asigura o parte importanta din necesarul agroalimentar. Avand in vedere aceste premise si in conditiile actuale, guvernate de teama consumatorilor, fermierilor si procesatorilor pe fondul raspandirii epidemiei de virus COVID-19, se impune declararea sectorului agroalimentar ca strategic de siguranta nationala", sustin reprezentantii aliantei.
 
Totodata, confederatiile si asociatiile cu reprezentativitate nationala din industria agro-alimentara, membre ale Aliantei pentru Agricultura si Cooperare, propun o serie de masuri specifice care, in aceasta perioada, ar putea preintampina disfunctionalitati si blocaje majore in aprovizionarea populatiei.
 
Potrivit acestora, in agricultura, personalul nu poate lucra de acasa si nici nu poate lua concediu de odihna, dat fiind ciclul de productie. Masura somajului tehnic are impact atat pe termen scurt, cat si mediu si lung si afecteaza toate partile implicate de la fermieri prin restrangerea activitatii, pana la personal - consumator de bunuri de larg consum si platitor de taxe - prin restrangerea veniturilor. De aceea, considera ca libera circulatie a persoanelor angajate in agricultura si activitati conexe nu trebuie ingradita inutil si toate masurile de urgenta trebuie gandite in scopul de a se evita deplasarea suplimentara a fermierilor, pentru ca acestia sa fie concentrati pe lucrarile agricole, "sa ramana in ferme si pe parcelele pe care lucreaza".
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Propunerile aliantei vizeaza mentinerea deschisa a canalelor logistice de aprovizionare rapida printr-un culoar verde la nivel national, comunitar si extracomunitar cu seminte, ingrasaminte, pesticide, motorina, piese de schimb si alte materiale necesare desfasurarii activitatii de productie agricole si alimentare, pentru contractele aflate in desfasurare si pentru noi comenzi/contracte, asigurarea finantarii pe termen scurt prin mentinerea deschisa a canalelor logistice de livrare printr-un culoar verde la nivel national, comunitar si extracomunitar pentru valorificarea productiei aflate pe stoc si stimularea aprovizionarii cu produsele alimentare locale, pentru a preveni raspandirea virusului, a asigura securitatea si supravietuirea operatorilor economici autohtoni.
 
In conditiile restrictiilor impuse de actuala stare de urgenta, care genereaza implicit intarzieri in furnizarea de inputuri pentru fermieri, in special pentru zonele in care se utilizeaza tratamentul cu substante din familia neonicotinoidelor, reprezentantii acestui sector propun gasirea de solutii in ferma pentru tratamentul semintelor. Lipsa protectiei pentru semintele de floarea soarelui ar trebui, de asemenea, analizata in privinta oportunitatii ca autorizarea de urgenta sa fie extinsa si pentru aceasta cultura strategica.
 
De asemenea, acestia mai solicita continuarea si imbunatatirea/flexibilizarea masurilor de subventionare a asigurarilor agricole din PNDR, stimularea digitalizarii urgente a institutiilor statului in relatia cu operatorii economici. In mod special, prin aceasta masura, cer primirea in regim de urgenta a cererilor APIA in sistem online si eliberarea extrasului pentru a putea obtine credite in vederea infiintarii si mentinerii ciclului de productie agro-alimentara. Amanarea depunerii cererilor de plata APIA dezavantajeaza producatorii pentru ca va intarzia incasarea banilor si le va creea dezechilibre financiare si mai mari, semnaleaza agricultorii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016