Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acord Interagro - Amonil: ingrasaminte contra gaz metan


Interagro primeşte întreaga producţie de îngrăşăminte chimice a Amonil Slobozia, în schimbul gazului metan pe care îl furnizează, în urma unui acord semnat la începutul lunii noiembrie, se arata intr-o informare trimisa Bursei de Valori Bucuresti.
Potrivit clauzelor din contract, Interagro va furniza lunar 42,5 mil. metri cubi de gaze, pentru ca Amonil să producă amoniac, uree, azotat de amoniu şi un produs combinat de uree şi amoniu (UAN). Cele două părţi au stabilit că pentru producţia unei tone de amoniac sunt necesari 1.280 metri cubi de gaz, iar Interagro va plăti 30 dolari/tonă de amoniac obţinut. Astfel, dacă întreaga cantitate de gaz metan ar fi utilizată lunar pentru producţia de amoniac, atunci Amonil ar obţine 33.203 tone de amoniac, pentru care ar urma să încaseze de la Interagro 996.000 dolari.

Totodată, pentru producţia unei tone de uree sunt necesari 948 metri cubi gaz, pentru azotatul de amoniu 585 metri cubi, iar pentru o tonă de UAN trebuie procesaţi 590 metri cubi gaz. Pentru ureea vrac, Interagro va plăti 58,5 dolari/tonă, şi câte 68,5 dolari pentru fiecare tonă de uree ambalată în saci de 50 kg. Pentru o tonă de azotat de amoniu ambalat în saci de 50 kg, Amonil va încasa 60 dolari, şi câte 38,5 dolari pentru fiecare tonă de UAN.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"În cazul în care costul procesării se modifică substanţial, părţile vor renegocia preţul procesării", se arată în contract. Interagro s-a angajat, în plus, să finanţeze investiţiile pe care Amonil le va face pentru îmbunătăţirea funcţionării instalaţiilor, dar şi eventualele cheltuieli pentru oprirea-repornirea activităţii Amonil, în cazul în care compania din Slobozia nu mai primeşte gaz sau producţia de îngrăşăminte depăşeşte capacităţile de depozitare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016